Antilliaans stoofvlees

Antilliaans stoofvlees recept

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding : 2 – 3 uur.

  • 500 gram rundvlees (riblappen, sucadelappen of ander stoofvlees)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 madame Jeanette peper
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr.)
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Voorbereiding

Snipper de ui en snij de madame Jeanette in kleine stukjes, pers hierop de knoflook.

 

Bereiding

Plaats het vlees in een pan en vul aan met water totdat het vlees onder staat.

Voeg een theelepel zout toe.

 

Kook het vlees 2 uur, totdat het helemaal gaar is.

Laat het geheel afkoelen en haal het vlees uit het water. Zet het water apart.

Neem het vlees en haal het met twee vorken uit elkaar. Je hebt nu een grote hoeveelheid los draadjes vlees.

Verhit de olijfolie in een steelpan op matig vuur. Doe de ui, de paprika, de madam Jeanette peper en de knoflook in de pan en fruit deze op laag vuur totdat de ui glazig ziet.

Voeg het vlees toe aan de groenten. Voeg nu ook wat zout, de zwarte peper en de komijn toe. Bak dit nogmaals zo’n 5 minuten.

Voeg een beetje van het kookwater van het vlees toe. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.

Kook het gerecht onder voortdurend roeren in 15 minuten gaar en smakelijk. Serveer bij rijst of funchi, of op een broodje. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *