Chimichurri saus

Het mooie weer is weer aanwezig en het is tijd om de barbecue of de grill aan te steken. BBQ Nerds heeft weer een goed idee om eens wat anders dan mayo of ketchup te gebruik. Namelijk Het bekende groene sausje wat uit de Argentijnse keuken komt. Chimichurri saus it is, en is heerlijk op steaks, kip maar ook in salades. BBQ Nerds gebruikt het altijd bij een T-bone steak.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten
Benodigheden: Meng kom of bak, snijplank, mes en een lepel.

·        100 ml olijfolie 
·        2 eetlepels rode wijnazijn 
·        2 eetlepels oregano 
·        2 eetlepels bieslook 
·        2 eetlepels bladpeterselie 
·        4 tenen knoflook 
 ·        1 gesnipperde ui 
 ·        Spaanse peper zonder zaadjes 

·         Zout en peper naar smaak

 

Snij de oregano, bieslook, bladpeterselie in grove stukken en snij de knoflook en ui fijn. Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze ook fijn. Voeg nu alle ingrediënten in een kom of bak en hutsel alles goed door elkaar. Laat het nu minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan voordat je het gebruikt.

De Chimichurri saus is in de koeling ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar. Voor gebruik roer de Chimichurri even door elkaar want het kan zijn dat de olijfolie gaat drijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *