Maine Anjou Reestdalrund – 10 2019

50%

Verkocht

Aanbetaling: 75.00

Wissen

Beschrijving

Maine Anjou / Reestdalrund

Het ras Reestdalrund stamt uit de Franse provincies Bas-Maine en de Haut Anjou. Ze ontstond rond 1830 uit een kruising van het Mancelle ras met het Duram ras. Het is een “outcross” ras en de runderen zijn geschikt om het hele jaar buiten te verblijven. In de winter voeren we onze runderen bij met hooi van het Landschap zelf.

Het welzijn van de runderen levert mals en gezond vlees met herkomstgarantie. Door de 100% weidegang zijn de dieren antibiotica vrij en zitten boordevol vitamine A en vitamine E en de gezonde Omega-3 vetzuren.

Onze kleine kuddes hebben circa 200 hectare landschap ter beschikking.
Het is vastgelegd in provinciale besluiten, onze weiden worden niet bewerkt met kunstmest en pesticiden! De weiden zijn 100% natuurlijk en door de aanwezigheid van het Reestdalrund ontstaat er een duurzame, gevarieerde en gezonde flora & fauna.

 

Herkomst natuurvlees

De herkomst en de verwerkingswijze van het vlees moeten volgens de consumenten transparant en betrouwbaar zijn. Het spreekt voor zich, wij zijn het hier helemaal mee eens. Wij doen u een belofte:

Een belofte die wij garanderen door een zeer korte, betrouwbare en transparante keten. Van geboorte in het Reestdal tot aan de slachterij.

Onze runderen worden na een kwaliteitsvol leven met eigen vervoer en door ons zelf naar de aangesloten en gecertificeerde slachterij gebracht. De reis afstand is hierdoor tot een minimum beperkt, gemiddeld 40 kilometer.

Transparanter, verantwoordelijker en gezonder kunnen we het niet maken.

Deze runderen worden niet afgemest op stal en worden niet bijgevoerd – houd wel rekening met een slachtverlies van ca. 25% (botten, vet en andere niet bruikbare delen) van het geslacht gewicht van je vleespakket.

Wat zit er in je pakket? Van alle delen ontvang je een evenredige hoeveelheid! Denk hierbij aan: gehakt, biefstuk, worst, haas biefstuk, braadlap, stooflap, sucade, riblap, lendelap, schenkel, entrecote, bieflap, rosbief en ribeye.

Een 5%  pakket zal grofweg tussen de 15-25kg netto wegen.

De €75,- die je direct gaat betalen is een aanbetaling per half pakket, het resterende bedrag betaal je nadat de koe is geslacht en het exacte gewicht bekend is. We streven ernaar om dit rund in oktober 2019 compleet verkocht te hebben

BBQ

Voor de BBQ liefhebbers kunnen wij het volgende verzorgen in overleg, vraag naar de mogelijkheden.

Hierbij valt te denken aan:

  • Jodenhaas
  • Driehoekstuk
  • Schoudermuis
  • Bloemstuk
  • Koetsierstuk
  • Bavette
  • Pianostuk of klapstuk
  • Pichana (staarstuk)
  • Vinkelap

Informeer naar de mogelijkheden.

Direct van de boer naar jou – Vlees van Ons, zonder streken.

Extra informatie

Soort gehaktproduct

Rundvlees, Half-om-half (+€20,-)