Sandy And Black Varken Reestdal – 11 – 2019

0%

Verkocht

Aanbetaling:

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschrijving

De Oxford Sandy and Black is een varkenras dat zijn oorsprong vindt in Oxfordshire in het Verenigd Koninkrijk.

Het ras is genoemd naar de kleur, zwarte vlekken op een achtergrond van zandbruin. Het ras wordt ook wel “Plum Pudding-varken” of “Oxford Forest-varken” genoemd.

De Oxford Sandy en Black is een winterhard, volgzaam varken dat buiten gehouden kan worden. Eerder was het ras populair bij arbeiders, omdat het van afval kon leven en gehard was. Zijn kleur beschermt tegen zonnebrand (roze varkens hebben daarvan meer te lijden). Het ras heeft twee keer op het punt gestaan uit te sterven, maar is herstellende, mede dankzij de inspanningen van de rasvereniging, de Oxford Sandy & Black Pig Society.

Het Oxford Sandy and Black varken, ook wel Plum Pudding of Oxford Bos Pig genoemd, is een van de oudste Britse varkensrassen. Ze zijn vernoemd naar hun kleur. Ze zijn prachtig oranje en hebben zwarte vlekjes. Ze bestaan al ruim 200 tot 300 jaar. Het ras heeft vele goede eigenschappen, in het bijzonder de moedereigenschappen. Ze zijn geschikt voor buiten en zijn erg goede verzamelaars. De vacht van het Sandy and Black varken is gekleurd en kan goed tegen het branden van de zon. Oxford Sandy and Blacks hebben een lief karakter en vragen veel om aandacht. Wanneer het voedertijd is, hoor je ze al roepen vanaf de binnenplaats dat ze honger hebben! Daalhoeve is een van de weinige boerderijen die dit ras onderhoudt in Nederland.

 

Typische samenstelling; Luxe delen; ribkarbonades, schouderkarbonades, filetlapjes, snitzel, hamlapjes, speklapjes Gehaktproducten:half om half gehakt ( 100% is te vet), braadworst, hamburger, rookworst