Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees

Een klant van ons kwam met een leuk recept wat met ons vlees heerlijk bereid kan worden.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 5 – 10 minuten
Barbecue temperatuur: 200 – 250 graden direct boven de grill

 

Ingrediënten

  • 2 kilo runderlappen/riblappen (Vlees van Ons)
  • 3 laurierbladeren
  • Circa 8 kruidnagels
  • 1 stuk foelie
  • Zwarte peper
  • Grof zeezout
  • Kruidenazijn
  • 4 uien
  • 6 plakken peperkoek
  • 3 eetlepels appelstroop
  • Maiszetmeel
  • Stoofduur circa 3 a 4 uur.

 

Bereiding

Het gesneden vlees aanbraden. Gesneden uien toevoegen. Afblussen met 3 glazen azijn en 1 glas water. Peperkoek en alle kruiden toevoegen. Na 2 uur stroop toevoegen. Afbinden met maiszetmeel. Lekker met friet en mayo. Eet smakelijk!