Een klant van ons kwam met een leuk recept wat met ons vlees heerlijk bereid kan worden.
Ingrediënten & bereiding
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 5 – 10 minuten
Barbecue temperatuur: 200 – 250 graden direct boven de grill
Ingrediënten
- 2 kilo runderlappen/riblappen (Vlees van Ons)
- 3 laurierbladeren
- Circa 8 kruidnagels
- 1 stuk foelie
- Zwarte peper
- Grof zeezout
- Kruidenazijn
- 4 uien
- 6 plakken peperkoek
- 3 eetlepels appelstroop
- Maiszetmeel
- Stoofduur circa 3 a 4 uur.
Bereiding
Het gesneden vlees aanbraden. Gesneden uien toevoegen. Afblussen met 3 glazen azijn en 1 glas water. Peperkoek en alle kruiden toevoegen. Na 2 uur stroop toevoegen. Afbinden met maiszetmeel. Lekker met friet en mayo. Eet smakelijk!