MOINK Balls

MOINK Balls

BBQ Nerds vond het weer eens tijd voor een klassiek barbecue recept. Met heerlijk rundvlees gehakt van  Vlees van ons.nl. kwamen hun op het idee om MOINK Balls te maken. Ze hebben een eigen recept maar voor deze balletjes bestaan er wel meer dan 100, dus hier is geen vast recept voor en alles is mogelijk.

BBQ Nerds wou hun recept delen aan vlees van ons en hier is hoe hun MOINK Bals maken.

Ingrediënten & bereiding voor +/- 30 stuks

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 1,5 uur
Keteltemperatuur: 110 – 120 graden Celsius met 2 zones.
Benodigheden: Weegschaal, OPTIE kerntemperatuur meter

  • 750 Runder gehakt
  • Spek
  • Dry Rub (Wij gebruikten BBQ Nerds Pork)
  • Barbecue saus bijvoorbeeld: The real Black Jack Smokey te koop bij de Jumbo ( wij gebruikten een aardbeien barbecue saus)
  • Kaas (100 gram zakje geraspte kaas)

Voorbereiding

Doe het gehakt, kaas en dry rub in een schaal en meng dit goed door elkaar. Draai hier nu balletjes van met een gewicht van ongeveer 35 gram. Draai na het draaien van de balletjes nu spek om de balletjes heen, de balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn met spek. Blijven het spek niet om de gehaktballetjes? Gebruik dan een prikker om het te verstevigen.

Leg de MOINK Balls nu in de koelkast voor minimaal een half uur en in de tussentijd kan je de barbecue aansteken.

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur van 110 – 120 graden is bereikt kunnen de MOINK Balls indirect op de bbq geplaatst worden.  Wanneer de MOINK Balls een kerntemperatuur hebben van 60 graden (1 uur) dan kan je ze lakken met de barbecue saus en terug op indirecte zonde van de barbecue. Bij een kerntemperatuur van 70 graden (20 – 30 min) mogen de balls van de barbecue.

Serveer de MOINK Balls warm of koud en gebruik als optie de bbq saus als dip.