Natuurvlees het slotlapje

Een vergeten vlees: Slotlapje

Grasgevoerd slotlapje

Dit vlees staat ook bekend onder de namen: spidersteak of araignée en zit aan de binnenkant van het heupbeen/bekkenbeen van de koe. Het lijkt net als de bavette op een dun stuk vlees met pezen en doorregen met vet.

Het was vroeger een gewild stuk vlees wat de slager vaak voor zichzelf hield maar tegenwoordig word het verwerkt in het gehakt en zal je het niet snel meer vinden. Er is bij Vleesvanons.nl een kans dat je dit stukje natuurvlees in je pakket kan tegenkomen, helaas zit deze grasgevoerdvlees niet in elk pakket.

Dit antibiotica vrij vlees van Vleesvanons.nl maken?

Het klaarmaken van een slotlapje is net als een biefstuk, dus op hoge tempratuur grillen en niet te lang. Voor in de pan is het lekker om snel te grillen in roomboter. Op de barbecue schroei je het eerst dicht aan beide zijden en grill het kort op hoge temperatuur. Het schoonmaken van een slotlapje is alleen noodzakelijk bij de dikke pezen en grote stukken vet maar haal niet alles weg.

 

Hier een recept van BBQ Nerds hoe je een sukade van de grill maakt maar deze kan je vervangen door het slotlapje.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *