ONZE RUNDEREN

HEREFORD-RUNDEREN

 

Vaak krijgen we de vraag over onze runderen. “Zijn dat die Schotse Hooglanders die in al die natuurgebieden lopen?” We snappen dat die gedachte opkomt. De Schotse Hooglander is namelijk een bekende verschijning in veel natuurgebieden in Nederland. En onze Hereford-runderen wonen ook in natuurgebieden. Ze zoeken zelf naar hun eten, kunnen zichzelf goed redden en zijn gewend aan wandelaars en fietsers.


Onze Hereford runderen komen net als de Schotse Hooglanders uit Groot-Brittanië. Niet uit Schotland, wel uit Ierland. Hereford-runderen zijn over het algemeen groter dan Schotse Hooglanders. Beide rundersoorten zijn goede overlevers, door de dikke huid en wintervacht komen ze goed de winter door. In Canada kalven ze zelfs bij min 20 graden, buiten. Bij de Schotse Hooglanders kan de dikke vacht in de zomer een nadeel zijn. Vaak gaan ze in het water staan om af te koelen.


Schotse Hooglanders zijn pas sinds de jaren ´80 in Nederland. Steeds vaker zie je Hereford-runderen natuurgebieden begrazen. De Hereford-runderen van Vlees van Ons lopen het hele jaar buiten in het natuurgebied. Ze eten het gras en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied.


Ze groeien dus in hun eigen natuurlijke tempo en zijn antibiotica vrij. Dit garandeert de hoge kwaliteit vlees. Vergelijk het met de bioindustrie, voor onze runderen is geen soja of graan nodig. Hiermee is de milieubelasting ook nog eens laag. Wij laten een rund pas slachten als alle vleespakketten zijn verkocht. Hiermee zorgen we voor de beste opbrengst en verse producten. Vlees van Hereford-runderen is dus een uitstekende keuze.