Ossenstaartstoof

Ossenstaartstoof

 

Ingrediënten & bereiding

Ingrediënten (8-10 personen)
1,5 kg ossenstaart
2 schenkels
2 kopjes runderbouillon
2 el ghee/ossenwit
2 wortelen, in blokjes
1 knolselderij, geschild in blokjes
2 uien, grof gesnipperd
het wit van 1 prei, in ringen
3 tenen knoflook, fijn
1 glas rode wijn
scheutje sherry
3 laurierblaadjes
5 kruidnagelen (steek ze in de laurierblaadjes, zodat je ze later kunt verwijderen)
5 zwarte peperkorrels gekneusd
takje tijm
takje rozemarijn
1 flinke el arrowroot/biologische maizena
versgemalen peper
Keltisch zout

 

Bereiding

Bak de ossenstaart en de schenkels aan in ghee/ossenwit en voeg een klein beetje zout en peper toe. Bak dan de gesneden groenten en de knoflook in dezelfde pan. Voeg hierop de laurier, kruiden en specerijen toe en laat even mee fruiten.

Doe alles nu in de slowcooker en voeg de wijn, sherry en bouillon toe. Laat minimaal 8 uur in de slowcooker garen. Verwijder de laurierbladen en zo mogelijk de kruidnagel.

Voeg dan de arrownoot toe om het geheel een beetje te binden en breng alles op smaak met zout en peper.
Je kunt ervoor kiezen om het bot uit het vlees te halen, maar het kan ook oergezellig zijn om het vlees van de brokken staart af te sabbelen, druipend van het vet en lekker smeuïg!

Serveren met geroosterde groenten uit de oven, of een salade.

 

Dit gerecht wordt nog lekkerder als je het een dag eerder maakt, zodat de smaken goed kunnen intrekken.