Pompoensoep

Pompoensoep BBQ Nerds

BBQ Nerds nemen veel over uit Amerika en dus ook Halloween. Zo komen ze dit keer met het idee om een pompoensoep te maken. Deze kan je klaarmaken op het fornuis of als extra optie om er een rooksmaak aan te geven via de barbecue. Van de barbecue met wat rookhout heeft een grote meerwaarde voor je pompoensoep en is ook vrij simpel klaar te maken. Voor ons gerecht hebben wij een Blue Ballet pompoen gebruikt maar eigenlijk maakt het niet heel veel uit welk soort je gebruikt. Wij hebben de soep eerst in de keuken gemaakt en later gerookt op de barbecue. Dit gerecht is in combinatie met de Sloppy Joey of een biefstuk een heerlijk gerecht om voor de familie of vrienden te maken.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 30 minuten.
Bereiding op het fornuis: 10 – 20 minuten.
Barbecue temperatuur: 200 graden indirect.
Benodigdheden: staafmixer en een gasfornuis(elektrische kan natuurlijk ook).

4-6 personen:

  • 1 Blue Ballet pompoen (500 gram)
  • 1 uit
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter kippenbouillon
  • 125 gram zure room
  • 1 potje mais of een maiskolf
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Bereid de barbecue voor tot deze een temperatuur van 200 graden heeft bereikt.

Snij de bovenkant van de pompoen open, zodat je het kan uithollen met een lepel of ijsschep. Haal de zaadjes en draden eruit, deze gebruiken wij verder niet. Schraap nu stukken van de binnenkant af van de pompoen tot je 300 – 400 gram pompoen hebt.

Wij hebben bouillon getrokken maar je kan ook 2 blokjes gebruiken voor de bouillon.

Bereiding

Snij de ui en knoflook klein en fruit dit aan in de pan, voeg daar de mais toe en bak dit nog even mee. Voeg de kippenbouillon en pompoen toe en breng het aan de kook. Wanneer het kookt haal je de pan van het fornuis en pureer je de soep.

Vanaf nu heb je twee opties

Optie 1:
Zet na het pureren de soep terug op het fornuis en laat deze nog even op een zachtejes  doorkoken voor 10 minuten.

Optie 2:
Doe de pompoensoep terug in de uitgeholde pompoen zet het in de barbecue op indirecte manier. Wij gebruikten een ring van aluminium maar een schaaltje werkt ook prima om de pompoen in te zetten. Gooi nu wat rookhout of een chunk op de kolen en roer na een kwartier 1 keer door de soep.

Na 30 minuten is de soep klaar maar wil je een steviger rooksmaak dan mag de pompoensoep er ook langer op. Serveer de soep met een kleine schep zure room. Eetsmakelijk!

Wil je later de soep pas opwarmen? Reken dan 20 minuten extra tijd op 200 graden keteltemperatuur bij gebruik van de barbecue of 10 minuten opwarm tijd voor op het fornuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *