cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

BBQ Nerds Beer Can Chicken

Bier en kip, de ideale combinatie. Een classic die weer steeds populairder wordt.

Probeer het nu!

 

Beer can Chicken is een manier van kip klaarmaken op de bbq wat de laatste jaren steeds populairder wordt.

Een kip wat lekker mals word door het stoom van het bier. Beer can chicken is in Nederland ook wel bekend als “bier kip” en kan gemaakt worden op de barbecue of in de oven. Hier het recept van BBQ Nerds:

Bereiding

  • Voorbereiding 15-20 minuten
  • Rub Kan net voordat het op de barbecue gaat of laat het een uur trekken
  • Bereiding op de bbq 1,5 uur ongeveer (voor een kip van 1 kilo)
  • Must have Kerntemperatuurmeter
  • Optioneel Injectiespuit om bier in de kip te spuiten

Ingrediënten

  • 1 hele kip (gewicht naar eigen keuze)
  • Rub voor op de kip (wij kozen voor onze eigen BBQ Nerds beer can chicken dry rub, dit is een variant ervan)
  • Olijfolie of mosterd
  • Halve liter blik bier (naar eigen keuze)
  • Rookhout (snippers of Chunk)

Voorbereiding van de kip

Was de kip even goed voordat je het gaat inwrijven met rub en droog deze met keukenpapier. Rub de hele kip nu goed en vergeet niet onder het vel als deze er nog om heen zit ook in te rubben.

Open het blik met bier en giet iets minder dan de helft in een glas om te injecteren of doe het in een bak waar je snippers rookhout aan kan toevoegen. Voeg ook een deel van je rub in het half gevulde blik bier en doe de kip over het blik bier en plaats deze in de lekbak. Doe in het glas bier ook wat rub wat je gebruikt en injecteer nu de kip en verdeel dit goed.

Laat de kip even rusten zodat het vloeistof zich kan verdelen en terwijl dit rust kan je de barbecue voor bereiden.

Voorbereiding van de barbecue

We gaan langzaam de kip garen door middel van de minion methode toe te passen. De kip komt op het rooster maar wel in het midden van de barbecue. Ook is het mogelijk dat je de kip op de bodem in het midden neerzet maar dit is wat jezelf het fijnste vind. Zorg dat er nu een constante keteltemperatuur is van 170 tot maximaal 200 graden is.

Kip op de barbecue

Plaats de kip en zorg er nu voor dat de borstkant van de kip naar de zijde ligt met de minste brikketten, dit omdat dit het minste vlees bevat en sneller gaar is. In dien je snippers rookhout gebruikt mogen deze er nu ook op en mag de deksel dicht. Let in de tussentijd wel op dat de temperatuur warm genoeg blijft en anders word de kip niet goed of te laat gaar en droog.

Stel de kerntemperatuurmeter in voor de borst op 72 graden en/of de dijen op 80 graden. Wanneer dit is bereikt kan de kip van de bbq en laat de kip dan even rusten voordat het mes erin gaat.