cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

Ketjap stokjes van speklap op de bbq

Probeer deze heerlijke Ketjap stokjes nu zelf!

Het recept is erg eenvoudig te bereiden!

 

BBQ Nerds heeft een specialiteit wat hun zelf vaak klaarmaken als snack tijdens een low and slow bbq sessie. Peter van BBQ Nerds is bereid deze met ons te delen en het is naast simpel, verbluffend lekker. Speklappen van een varken, in stukjes gesneden en gemarineerd met ketjap. Het lijkt heel eenvoudig en dat is het ook, maar het is wel een grote meerwaarde voor een barbecue sessie.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten.
  • Marineren minimaal 24 uur (heel belangrijk)
  • Bereiding op de bbq 15 – 20 minuten
  • Keteltemperatuur 180 – 200 graden Celcius met 2 zones.
  • Benodigdheden Zip zak of bak om in te marineren

Ingrediënten

  • 1 fles ketjap (genoeg om de speklappen helemaal te bedekken met ketjap)
  • +/- 125 gram speklap of buikspek van een varken per persoon
  • stokjes (bamboe prikker)

Voorbereiding

Snij de speklappen in blokjes van 2 – 3 cm dikte en doe deze in een zip zak. Nadat het gevuld is met het varken kan de ketjap erbij, zorg  ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de ketjap. Zet vervolgens de speklappen in de koelkast voor tenminste 24 uur om te marineren.

Nadat ze 24 uur in de marinade gelegen hebben mogen de blokjes aan de stokjes geregen worden om vervolgens op de barbecue te gaan.

Bereiding op de barbecue

Voor deze bereiding maken we gebruik van de tijd en moet de keteltemperatuur minimaal 180 graden zijn. Leg de stokjes op de directe barbecue zone en grill de stokjes in 10 minuten tot ze een mooie donkere kleur hebben en sticky zijn. Wanneer de kleur bereikt is mogen de stokjes op de indirecte barbecue zone gelegd worden voor nog eens 5 tot 10 minuten om langzaam van binnen gaar te worden.

Wil je het nog wat krokanter hebben? Dan kan je het altijd voor 5 tot 10 minuten op de directe zone leggen verder te grillen.