cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

MOINKBalls

Moinkballs zijn een wereldwijd bekende snack en zijn erg lekker om zelf te maken! Probeer het zelf!

 

Moinkballs, velen van ons kennen het nu vast wel en het is ooit begonnen als een geintje op het BBQ Brethren forum en nu wereldwijd bekend en vooral een heerlijke snack. Vroeger mochten MOINK Balls alleen uit kant-en-klare italiaanse diepvries gehaktballetjes bestaan. Noskos heeft ooit gevraagd aan de bedenker van de MOINK ball “Larry Gaian” of de gehaktballetjes ook zelf gemaakt mochten worden, dit omdat wij deze diepvriesgehaktballetjes niet in de winkel hebben. Zo ontstond de “noskos rule” wat betekend dat het toegestaan is om zelf Italiaanse gehaktballetjes te draaien wanneer er geen kant-en-klare voor handen zijn.

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten.
  • Marineren N.v.t.
  • Bereiding op de bbq 2 uur
  • Barbecue temperatuur 110 keteltemperatuur met twee zones
  • Benodigdheden Bamboeprikkers en rookhout kers

Ingrediënten

  • Dit recept is goed voor ongeveer 30 a 35 ballen
  • 750 gram rundergehakt
  • 40 gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 los geklopt ei
  • 60 gram gekruid paneermeel
  • 1 grote teen fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 118 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 2 pakken ontbijtspek (300 gram ongeveer)
  • Dry rub naar keuze
  • BBQ Saus naar keuze

Voorbereiding

Snij de knoflook fijn en doe daarna alle ingrediënten van de gehaktballen in een kom of meng bak en meng het goed door elkaar. Draai van het gehakt nu balletjes van ongeveer 20 a 25 gram per stuk en bestrooi deze daarna met de dry rub. Pak de ontbijtspek en snij deze in het midden zodat je van 1 plak nu twee plakken hebt. Draai deze halve plak nu om de gehaktbal heen en zet het vast met een bamboeprikker.

Bereiding op de barbecue

Bereid de barbecue voor in twee zones en wacht tot je een keteltemperatuur hebt van 110 graden. Leg nu de rookhout op de kolen en leg de moinkballs op de indirecte zone. Na 1 uur kunnen de moinkbals ingesmeerd worden met de barbecuesaus en laat deze daarna nog een half uur op de barbecue.

Wil je zeker weten dat het niet te droog word gebruik dan de kerntemperatuur van 50 graden om in te smeren en 64 graden om de moinkballs eraf te halen.