cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Smoked devils eggs

BBQ Nerds heeft een heerlijk recept voor smoked devils eggs, het gevuld eitje, lekker!

 

 

Wat eigenlijk de klassieke gevulde eieren met een pittige gerookte twist is.

Met dit recept maak je eigenlijk van een klassiek gevuld eitje een verbeterde versie met extra smaak wat een heerlijke smaak explosie zal geven. Ben je niet zo dol op pittig dan kan je de pittige saus er ook uitlaten om als nog een gerookt gevuld eitje te maken. Uiteraard kan je naast de smoked devils eggs dit met een eigen gevuld eitjes recept doen om er alleen een gerookte twist aan te creëren.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten
  • Bereiding op de BBQ Indirect voor 30 minuten
  • BBQ temperatuur 80-90 graden

Ingrediënten

  • 6 Gekookte eieren
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theetepel bieslook (gesneden)
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel azijn
  • 1 tot 3 theelepels scherpe saus (tabasco of sriracha)
  • Peper en zout naar smaak
  • Paprikapoeder
  • bacon/spekjes uitgebakken

Voorbereiding

Kook de eieren hard en pel deze wanneer deze klaar zijn. Bereid de barbecue voor op een keteltemperatuur van 80 tot 90 graden.

Bereiding

Wanneer de temperatuur van de barbecue is bereikt leg je de hardgekookte eieren indirect op de barbecue. In de tussentijd kan je de spekjes uitbakken en daarna laten afkoelen, snij de bieslook fijn en doe dit in een kom. Doe de ingrediënten van het eimengsel in het kommetje en meng dit alvast door elkaar.

Na 30 minuten mogen de eieren van de barbecue en laat deze afkoelen. Snij de eieren door de helft en haal het eigeel uit het ei en doe dit in het kommetje met het saus mengsel. Meng nu alles goed door elkaar tot je een gladde saus hebt, doe het mengsel in een zipzak of boterham zakje en snij een hoekje van het zakje af. Vul nu het mengsel in het eiwit zodat er een bolletje ontstaat in het halve gat en top het af met de toppings ingrediënten.