Sloppy Joey

Sloppy Joey

Van BBQ Nerds hebben wij weer een heerlijk recept gekregen, die wij mogen delen met jullie. Sloppy Joe is een simpel gerecht wat je kan maken in de keuken maar ook op de barbecue wat nog meer smaak geeft aan jouw eigengemaakte Sloppy Joey.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 30 – 60 minuten.
Barbecue temperatuur: 200 graden

  • 300 gram rundergehakt
  • 100 gram uien
  • 100 gram paprika
  • 3 vlees tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper of Jalapeno
  • Zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 3 tot 4 bolletjes
  • Kaas of  cheddar kaas
  • BBQ Saus (naar keuze maar neem geen rook smaak)
  • ovenschaal of aluminium bak
  • Rookhout (whisky hebben wij gebruikt)

Voorbereiding

Snij de uien, paprika, knoflook en peper klein en snij de tomaten in blokjes. Meng dit alles met het gehakt, zwarte peper en zout tot een gehakt mengsel en doe het in een ovenschaal. Laat het even rusten op kamertemperatuur zodat in de tussentijd de barbecue klaargemaakt kan worden en een keteltemperatuur van 200 graden bereikt.

Van op de barbecue tot op het bord.

Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt kan de ovenschaal indirect op de barbecue met de deksel dicht. Nu kan er rookhout toegevoegd worden om het mengsel een rooksmaak te geven. na ongeveer 30 minuten is het eerste proces klaar en kan je het vocht afgieten uit de ovenschaal.

Na het afgieten van het overtollig vocht kan de bbq saus bij het gehaktmengsel en kan alles even goed door elkaar gemengd worden met de hand( is het te warm gebruik dan een spatel). Nu alles weer gemengd is kan de ovenschaal weer op de barbecue om droog te stomen en dit mag ook indirect om verbranding te voorkomen.

na ongeveer 15 – 30 min als het gerecht bijna klaar is kan het brood nog even grillen boven de kolen en later opgemaakt worden met het gehakt en wat kaas, de sloppy joe is nu klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *