Steak tartare

Steak tartare

Steak tartare

Ook bij BBQ Nerds gaat niet alles van de barbecue, zo hebben ze hier een heerlijk recept uit de Franse keuken namelijk de steak tartare.

Officieel heet het een steak à l’Améri-caine en niet verwarren met wat wij op onze brood smeren want dat kennen ze in Frankrijk helemaal niet. Door de jaren heen zijn de mayonaise en ei weggelaten en kennen wij de steak tartare zoals in onderstaan recept.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 15 minuten.

  • 200 – 300 gram kogelbiefstuk (2 personen)
  • 3 tl peterselie
  • 3 tl augurk
  • 3 tl sjalot
  • 3 tl kappertjes
  • 3 tl olijfolie
  • 1,5 el tabasco
  • 1,5 el worcestersaus
  • 3 tl mosterd
  • 2 eigeel dooiers
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

We starten met de saus maken, doe het eigeel samen met de mosterd, worcestersaus en een scheut olijfolie in een kom en meng dit tot een gladde emulsie.

Snij de peterselie, augurk, kappertjes en de sjalot fijn en meng deze aan de saus toe en zet deze opzij. De biefstuk kan je even in de vriezer doen om op deze manier de biefstuk beter te kunnen snijden maar is niet noodzakelijk. Snij de biefstuk in reepjes en voeg deze ook aan de saus toe, roer het goed door elkaar zodat alle biefstuk bedekt is met saus. Voeg nu nog peper en zout toe aan het biefstuk mengsel en proef of dit goed is en voeg peper en zout toe indien nodig. Gebruik een kookring en plaats deze op een bord, vul de ring met biefstuk en haal daarna de ring weg.

Het is nog een optie om gepocheerd ei op de steak tartaar te doen of een eigeel maar wij hebben hier niet voor gekozen.