Sukade van de grill

BBQ Nerds had weer de eer om iets te mogen bedenken en om dit uit te voeren op de barbecue maar dit keer met een stuk sukade van  ons uiteraard. Sukade kenden hun al om het low and slow te bereiden en te stoven maar hun wouden een keer wat anders proberen. Een sukade van de grill was hun poging en dat is weer voor herhaling vatbaar, zo hebben hun de sukade bereid:

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding op de bbq: 5-10 min
Keteltemperatuur: 200 – 230 graden Celsius met 2 zones.
Benodigheden: OPTIE kerntemperatuur meter

 

  • Braadstuk
  • Knoflook
  • ketjap
  • peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Maak de marinade klaar door de knoflook te persen en deze samen met de ketjap toe te voegen. De peper en zout doen we er nog niet bij, hiermee wachten we tot deze aangesneden word. Was het braadstuk schoon en snij het overtollig vet weg en doe het dan bij de marinade in. Het beste is om deze een nachte te laten liggen in de koelkast maar 6 uur van te voren is ook prima.

Haal de sukade uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen, in de tussentijd kan je de barbecue aansteken. Verwarm de keteltemperatuur tot 200 – 230 graden Celsius en zorg voor een twee zones.

 

Bereiding op de barbecue

Dep de sukade droog en leg deze direct boven de kolen. Bak de sukade als een biefstuk, wij hebben 2 – 2,5 minuten per kant gegrilled om een medium rare sukade te krijgen. Voor een medium gebakken sukade raden wij om 3 – 4 minuten per kant te grillen.

Gegrilde groentes en aardappelen zijn heerlijk om hierbij te serveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *