VLEES, DE VERSCHILLEN

 

In de supermarkt

Het grootste deel van vlees dat Nederlanders eten komt uit de supermarkt. Bij de supermarkt bestaat er soms een afdeling “biologisch”, maar grasgevoerd vlees zal je er helaas niet vinden. Biologisch vlees betekent namelijk, vergeleken met normaal vlees, vrij weinig voor je gezondheid en smaakbeleving; het heeft vooral een impact op je portemonnee. Biologisch geteelde graan, mais en soya als voer, samen met wat (extra) buitentijd, worden namelijk vlot vertaald naar “het vlees is biologisch”.

 

Bij de slager

Slagers hebben altijd wel vlees van luxere rassen zoals Blond D’aquitaine of Limousine rund. Ook zal je er vaak vlees van dubbeldoel-koeien vinden. Soms is er ook grasgevoerd vlees te koop, maar dan alleen bij de steaks en dan vooral van de duurdere soort. Zo heb je bijvoorbeeld grasgevoerde Aberdeen Angus of Black Angus uit Ierland of Australië. De prijs voor zulke steaks zal tussen de 40 en de 150 euro per kilo liggen, van entrecôte tot aan een Dry-Aged côte de boeuf.

 

Hier krijg je dus exclusief aanbod van bijzondere vleesrassen, soms zelfs uit het buitenland; rassen die je bij een supermarkt niet gauw gaat vinden. Daartegenover staat een bijbehorend prijskaartje, is het niet ingevroren en dus beperkt houdbaar en ook komt het vlees dus van de andere kant van de wereld. Dus ook vanuit duurzaamheids-overwegingen valt hierover te twisten.

 

Maar we weten inmiddels dat dit niet je enige twee opties zijn.

 

Vlees Van Ons

Bij ons koop je namelijk wél grasgevoerd, vanaf Hollandse bodem, en dat kan ook nog eens gewoon online. Bij ons ontvang je jouw bestelling via Vers & Fijn, onze bezorgpartner.

 

Op deze manier ben je zeker van een goede levering, waardoor het vlees nog minstens een jaar meegaat als je het bij ontvangst in de vriezer legt. Daarnaast betaal je minimaal voor transport, omdat de bezorging rechtstreeks naar jou toe gaat en gaat er geen geld verloren aan groothandelaren.

 

Eerlijker voor dier en mens, gezonder, duurzamer en lekkerder vlees, voor een betaalbare prijs; dat is Vlees Van Ons.