WAAROM ONS?

ONS VERHAAL

 

 

Vaak krijg ik de vraag over Vlees van Ons: ‘Robert waarom doe je het op deze manier? Het is toch veel makkelijker om voor een prijs per kilo te verkopen of alleen de biefstuk en gehakt?’

De mensen hebben eigenlijk wel een beetje gelijk, de achterliggende gedachten van Vlees Van Ons is anders;

5 jaar geleden toen ik met m’n dochter op een boerderij dag liep, kwam ik met een boer aan de praat die vleeskoeien had lopen in een natuurgebied. Dit sprak mij erg aan; een rund dat een goed leven heeft gehad, moet vast beter gaan smaken als deze op je bord ligt.

Nadat we afspraken hadden gemaakt en ik me goed ingelezen had over wat nou een goed rund was, heb ik deze gekocht. Ik dacht dat m’n vriezer groot genoeg was maar later meer daar over…

Maar ja, dan heb je een levend rund waar moet je er mee naartoe?!

Dus toen maakte ik vol vertrouwen een uitstapje naar de slager en vroeg of hij deze voor me kon slachten en verpakken. Het liefst alleen biefstukken en entrecote; de rest van het vlees kende ik niet zo goed.

Na goede uitleg wat er allemaal in een rund zit en dat een rund dus niet bestaat uit alleen biefstuk maar ook uit andere delen, is de slager voor me aan de slag gegaan; ik had immers een heel rund gekocht en daar zitten nou eenmaal verschillende stukken vlees aan.

Ook kreeg ik nog een tip;

Het geslacht gewicht van deze koe is ongeveer 340 kilo (dit gewicht betaal je aan de boer en aan de slager), hier vallen nog wel wat botten af en zou je ongeveer 280 kilo aan vlees overhouden, als ik jou was zou ik deze gaan verdelen over 10 mensen zo hebben er meer mensen wat aan en hoef jij geen nieuwe vriezer aan te schaffen.

Zo gezegd, zo gedaan! Nadat iedereen de vriezer leeg had na een maand of 4 en het zo lekker vond dat ze dit verder vertelden aan vrienden, kennissen en familie, kreeg ik alweer de vraag of we het nog een keer konden doen op deze manier.

Zo is Vlees Van Ons ontstaan en zo doen we het nog steeds; op een eerlijke manier, zonder streken.

Vlees zonder streken, dat is waar wij voor staan. Geen poespas, geen geheimen, een duidelijke keten en een respectvol leven voor onze dieren. Onze runderen worden met zorg grootgebracht en daarom vinden we het belangrijk dat het ook met zorg wordt geconsumeerd. We vinden het belangrijk dat je weet wat je eet tegen een reeële prijs voor iedereen in de keten.

Wat bereik jij met Ons?

– Je eet schoon rundvlees. Geen streken!
– Je zorgt dat er minder verspilling is omdat je een gedeelte van een koe koopt.
– De koe wordt pas geslacht als hij in zijn geheel is verkocht
– Koeien groeien in de streek op en gaan in dezelfde streek naar de slager. Geen lange ritten in kleine ruimtes.