ONZE WERKWIJZE

1. KIES JE PAKKET

Je kiest het gewenste pakket. Kies uit 2,5% , 5% of 10%, of een veelvoud daarvan (bijvoorbeeld om te delen met je buren?). Je ontvangt van ons een e-mail zodra de koe in zijn geheel is verkocht. In welke maand het rund wordt geslacht staat op de website vermeld.

2. DE KOE WORDT GESLACHT

Pas wanneer de koe volledig is verkocht, wordt deze geslacht door onze vaste slachterij. Het vlees krijgt de tijd om te rijpen en wordt na de rijping in porties gesneden en vacuüm verpakt in makkelijk te gebruiken porties. Op de verpakking is een sticker aangebracht met wat er in het pakketje zit. 

3. VERPAKKEN

Als het vlees gesneden is en vacuüm verpakt in kant en klare porties, is het klaar om te worden opgehaald! We kiezen voor vers vacuüm (dus niet alvast diepgevroren) verpakt zodat je het eenvoudig in je diepvriesvak kunt bewaren. Op -18 graden celsius kun je het vlees ongeveer een jaar bewaren!

Versturen kan ook, dit gebeurd wel bevroren.

4. OPHALEN OF VERZENDEN

Ongeveer een week na de verwachte slachtdatum kun je je gekoelde vleespakket bij ons komen ophalen.  

Wil je het liever laten bezorgen? Geen probleem! Dat kan gekoeld of ingevroren. Je kunt er zelfs voor kiezen om een deel van je pakket gekoeld en een deel ingevroren te ontvangen. Je ontvangt je pakket dan ongeveer anderhalve week na de verwachte slachtdatum. Het bezorgmoment stemmen we af met onze vervoerder Vers & Fijn. Je hoeft dus niet een hele dag thuis te blijven om op je pakket te wachten. 

HOE WORDT DE PRIJS BEREKEND?

 

Niemand kan van te voren zeggen hoe zwaar een koe exact is en hoeveel pakketten van een vast aantal kilo’s te maken zijn. Het gewicht van de koe is niet eerder te wegen dan op de dag van slachten. Daarom houden we de volgende manier aan:

 

Het geslachte gewicht van een koe is het gewicht waarop de boer wordt afgerekend. Hierbij zitten ook botten. Je betaalt dus als klant het vlees én de botten. De botten ‘vallen’ af en het vlees blijft over. Je ontvangt alleen het vlees. We verdelen het geslacht gewicht over de kopers en iedereen betaalt naar rato.

 

Per type koe geven we aan wat het geschatte ‘verlies’ (zoals botten) is, zodat je weet wat je ongeveer mag verwachten.

 

Op het moment dat het rund is geslacht en we het geslacht gewicht weten, ontvang je van ons een e-mail met de verrekening van je aanbetaling en het totaalbedrag. Zodra je het restbedrag hebt voldaan, kun je je pakket ophalen!

koepng

Geslachte gewicht

is 350 kilo 10% is 35 kilo

á 9 euro per kilo

Nettogewicht na

verlies van de botten is

ongeveer 24,5 kilo 

-10,5 netto

Een pakket van 10%

is dus 24,5 kilo en

kost 315 euro