griekse bowl
Soms wil je gewoon iets makkelijks, snels en vooral heel lekkers op tafel zetten. Deze Greek Bowl van Esther. Alles wat een Griekse salade geweldig maakt, maar dan met sappige lamsgehaktballetjes en een flinke dot tzatziki om het feest compleet te maken. Knapperige sla, zoute feta, rijpe tomaatjes en die heerlijke, zondoorstoofde olijven—je zou er bijna een ouzo bij inschenken. Maar goed, laten we eerst eten.
Bereiding
- De basis Verdeel de sla bladeren over de borden, 6 per bord
- De opmaak Leg de balletjes in in midden en verdeel de overige 6 ingrediënten over de 6 slablaadjes
- The finishing touch Of doe gek en doe de tzatziki in het midden en leg daar de balletjes op, verzin dan zelf een zesde optie om op het overgebleven slablad te doen en laat mij op Instagram weten wat het was!
Ingrediënten
Voor de Griekse Bowl (voor 6 personen):
- 36 blaadjes 2 kroppen) bio Romeinse sla (of een andere sla naar keuze)
- 30 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 150 g bio feta, verkruimeld
- 60 Kalamata olijven, in plakjes
- 6 eieren, hardgekookt
- 12 zongedroogde tomaten, uitgelekt en in reepjes
- 12-18 eetlepels tzatziki, zie recept hieronder
- 30 lamsgehaktballetjes (5 per persoon), zie recept hieronder
optioneel: gefermenteerde prebiotische aardappelblokjes á la Charlotte van Loo.