cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

griekse bowl

Soms wil je gewoon iets makkelijks, snels en vooral heel lekkers op tafel zetten. Deze Greek Bowl van Esther. Alles wat een Griekse salade geweldig maakt, maar dan met sappige lamsgehaktballetjes en een flinke dot tzatziki om het feest compleet te maken. Knapperige sla, zoute feta, rijpe tomaatjes en die heerlijke, zondoorstoofde olijven—je zou er bijna een ouzo bij inschenken. Maar goed, laten we eerst eten.

Bereiding

  • De basis Verdeel de sla bladeren over de borden, 6 per bord
  • De opmaak Leg de balletjes in in midden en verdeel de overige 6 ingrediënten over de 6 slablaadjes
  • The finishing touch Of doe gek en doe de tzatziki in het midden en leg daar de balletjes op, verzin dan zelf een zesde optie om op het overgebleven slablad te doen en laat mij op Instagram weten wat het was!

Ingrediënten

Voor de Griekse Bowl (voor 6 personen):

  • 36 blaadjes 2 kroppen) bio Romeinse sla (of een andere sla naar keuze)
  • 30 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 150 g bio feta, verkruimeld
  • 60  Kalamata olijven, in plakjes
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 12 zongedroogde tomaten, uitgelekt en in reepjes
  • 12-18 eetlepels tzatziki, zie recept hieronder
  • 30 lamsgehaktballetjes (5 per persoon), zie recept hieronder

    optioneel: gefermenteerde prebiotische aardappelblokjes á la Charlotte van Loo.

Lamsgehaktballetjes (voor ± 8 porties)

Ingrediënten:

  • 1 kg lamsgehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogd korianderblad
  • 3 tl fijn Keltisch zeezout
    10% korting met code esther10
  • 1 tl peper
  • 2 eieren
  • 15 gram verse peterselie (geknipt)
  • 8 blaadjes verse munt (geknipt)

Bereiding:

  1. Meng alles in een kom en rol kleine balletjes.
  2. Bak ze in een pan met wat roomboter op middelhoog vuur in ±10 minuten gaar en goudbruin.Of: 60 minuten op 150 graden in de oven

Voedzame Tzatziki

Ingrediënten:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 15 gram verse peterselie (geknipt)
  • 8 blaadjes verse munt (geknipt)
  • 2 el extra virgine olijfolie, Puur Mieke*
  • 1 el (vers) citroensap
  • 1/2 tl Keltisch zeezout
  • 1/2 tl gemalen peper*
  • optioneel: teentje verse knoflook, geperst

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Laat even staan zodat de smaken intrekken.