cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Afkomst Hereford koeien

Onze Hereford runderen komen oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland. De koeien zijn inmiddels over de hele wereld te vinden en behoren zelfs tot de meest voorkomende koeiensoort ter wereld! In Nederland worden ze vooral ingezet voor extensieve veeteelt, dit houdt in dat de koeien vrij in de natuur lopen over een groot oppervlak, zoals bijvoorbeeld in de natuurgebieden van Vlees van Ons! De Hereford-runderen van Vlees van Ons lopen het hele jaar buiten. Ze eten het gras (100% grasgevoerd vlees) en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied. 

Onze koeien kunnen:

  • vrij rondlopen in de natuur;
  • het gehele jaar buiten leven;
  • zelfstandig grazen;
  • zich makkelijk aanpassen aan het klimaat;

Zelfstandig vee

 

De Hereford-runderen behoren tot een van de meest zelfstandige rassen ter wereld. Eigenschappen die het ras typeren zijn: taai en fysiek. De Hereford koe kan probleemloos de zomer en winter buiten blijven. In Canada lopen de koeien zelfs buiten bij temperaturen van meer dan 20 graden onder nul. Door de dikke vacht geeft dit geen problemen voor de koeien. Ondanks de sterke bouw is de Hereford koe zeer kalm en handelbaar. De koe heeft dus een vriendelijk en rustig karakter. Dit maakt dat de koeien vrij kunnen rondlopen in de natuur en zijn ze ook gewend aan wandelaars en fietsers.

Aangezien de Hereford koeien het hele jaar buiten lopen, eten ze zelfstandig. Ze eten het gras en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi. Dit houdt in dat ze geen kunstmatig eten krijgen vanaf hun geboorte (graan en soja). Hierdoor is de milieubelasting ook een stuk lager.

Zo zorgen we voor het meest pure en smaakrijke vlees op de markt!

Doordat de koeien uitsluitend gras te eten krijgen bevat het vlees meer smaak. Het vlees bevat een lagere hoeveelheid omega-6-vetten en een hogere hoeveelheid omega-3-vetten. Omega 3 heeft een gunstig effect op de vetsamenstelling van het bloed.

Waarom worden onze Hereford koeien grasgevoerd?

De Hereford-runderen hebben weinig zorg nodig. Het hele jaar leven ze zelfstandig buiten in de natuur. De koeien eten wat er te vinden is in het natuurgebied, namelijk gras! In de winter is er minder voedsel te vinden. De koeien teren dan voornamelijk op het vetlaagje dat ze hebben aangemaakt in de zomer.

Onze koeien krijgen uitsluitend natuurlijk voedsel. Kunstmatig krachtvoer gemaakt van soja en maïs kan slecht zijn voor de gezondheid van de koe. Het rundvlees in de supermarkten is graan gevoerd. Dit houdt in dat de koeien worden gevoerd met ‘krachtvoer’ zoals graan, soja en maïs. Het lichaam van de runderen is hier niet op ingesteld, daarom kan dit negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de koeien en het vlees. 

De koeien van ons krijgen de tijd om op te groeien. Er wordt uitsluitend gebruik van natuurlijk voedsel en de runderen hebben alle ruimte om te grazen. Samen met u proberen we voor verandering te zorgen binnen de Nederlandse bio-industrie. Met lokaal geproduceerd vlees, controle over het hele proces en liefde voor dier en natuur maken we Nederland een stukje mooier en lekkerder.

 

Grasgevoerd Hereford vlees kopen

Al zin in een lekkere T-bone of malse steak? Bij Vlees van Ons is al ons rundvlees afkomstig van grasgevoerde koeien, van Hollandse bodem. Dit vlees is online te bestellen en daarna komen we het thuis gekoeld of diepgevroren bij je afleveren.

 

Met grasgevoerd vlees bij Vlees van Ons ben je verzekerd van:

  • puur en mals vlees, zonder soja en maïs;
  • antibioticavrije runderen;
  • 2 tot 4 keer meer gezonde omega-3- vetten;
  • vlees waar vanaf het begin tot eind liefdevol is omgegaan met dier en natuur;
  • de lekkerste barbecues in je wijk!

Ontdek ons aanbod grasgevoerd Hereford vlees: