Hij zat al wat langer in de vleesproductie en bovendien is hij opgegroeid op een boerderij, althans in de weekenden. In zijn fris gewassen overall hielp hij de boer. Ieder weekend was hij met veel plezier te vinden tussen de koeien. Ik denk dat hier het idee begonnen is om zelf vlees te gaan verkopen.
Hij weet als geen ander hoe de vleesproductie in elkaar steekt en dat hij het anders wilde doen dan hoe het er normaal aan toe gaat was ook meteen duidelijk. Waarom gebruiken we niet de koeien die een best leven hebben gehad, de koeien die in een natuurgebied grazen.
Dicht in de buurt is een landschap dat wordt begraasd door koeien die alleen gras gevoerd krijgen. Geen extra’s, maar alleen gras met hier en daar een kruid en een bloem. De dieren kunnen hier doen en laten waar ze zin in hebben. Toen mijn zoon langs de uiterwaarden van de Veght liep was het idee geboren dat het deze koeien moesten zijn.
Na enig speurwerk wist hij precies wie de eigenaar was en kwam hij met hem in contact. De veehoude