cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Ons Verhaal

Mijn zoon vroeg hoe ik het vlees van hem vond

Hij zat al wat langer in de vleesproductie en bovendien is hij opgegroeid op een boerderij, althans in de weekenden. In zijn fris gewassen overall hielp hij de boer. Ieder weekend was hij met veel plezier te vinden tussen de koeien. Ik denk dat hier het idee begonnen is om zelf vlees te gaan verkopen.

Hij weet als geen ander hoe de vleesproductie in elkaar steekt en dat hij het anders wilde doen dan hoe het er normaal aan toe gaat was ook meteen duidelijk. Waarom gebruiken we niet de koeien die een best leven hebben gehad, de koeien die in een natuurgebied grazen?

 

Maar hoe kom je aan die koeien?
Dat was al snel duidelijk

Dicht in de buurt is een landschap dat wordt begraasd door koeien die alleen gras gevoerd krijgen. Geen extra’s, maar alleen gras met hier en daar een kruid en een bloem. De dieren kunnen hier doen en laten waar ze zin in hebben. Toen mijn zoon langs de uiterwaarden van de Vecht liep was het idee geboren dat het deze koeien moesten zijn.

Na enig speurwerk wist hij precies wie de eigenaar was en kwam hij met hem in contact. De veehouder werd gevraagd door de Gemeente Hardenberg om koeien ter beschikking te stellen om het natuurpark te onderhouden. Een natuurpark kan namelijk snel verwilderen en dat houden deze koeien tegen. Ze kunnen er grazen, lekker luieren en heerlijk van het zonnetje genieten. Dit waren precies de runderen die Robert nodig had!

Een hele koe is te veel vlees voor één persoon

Robert sprak met een paar vrienden die er gelijk enthousiast over waren om een eerlijk stuk vlees op hun bord te hebben. De eerste koe werd uit de wei gehaald en niet veel later op het slachthuis aangeleverd. Een week later lag de gehele koe in panklare stukken die in kratten over de vrienden werden verdeeld.

Hierna stond de telefoon niet meer stil, want zo’n stuk vlees hadden de vrienden van Robert nog nooit gegeten. Het was een schot in de roos. Het nieuws ging rond als een lopend vuurtje en al snel was het bekend in de hele omgeving. Vlees van Ons werd opgericht en het bedrijf was geboren.

Onze regels

We houden ons strikt aan onze eigen regels. De koe moet een goed leven hebben gehad en het liefst moet het dier uit een natuurgebied komen. Dit zijn hoge eisen maar tot nu toe zijn ze er altijd in geslaagd om deze koeien te bemachtigen. Waarom moet het specifiek een natuurgebied zijn? Dat is logisch. De koeien die daar hun leven slijten hebben geen stress.

Bovendien worden ze niet bijgevoerd, ze zorgen zelf voor de groei van de dieren en dat gaat rustig aan in het tempo van de natuur. Zo rijpt het Vlees van Ons. De slachterij is om de hoek, dus de koeien hebben geen last van stress en het afleggen van vele kilometers. Als de koe rijp genoeg is wordt deze gecontroleerd, want zo op het oog mag het dier niets mankeren. Hier komt nog bovenop dat ze de koe nauwlettend in de gaten houden.

Tijd om het vlees te eten

Uiteindelijk is het natuurlijk tijd om het heerlijke vlees op te eten, maar pas op! Als je niet uitkijkt dan eet je haast je vingers erbij op, zo ontzettend genieten is het Vlees van Ons. De natuurlijke rijping en de rust waarmee het dier is opgegroeid proef je gelijk. Een heerlijk mals stuk met de echte smaak van Vlees van Ons!