13 april 2018

Onze werkwijze

We werken met vaste boeren en maken afspraken over onze werkwijze. Pas als deze afspraken worden nageleefd komt één van de koeien op onze website. De naam van de boer en het oornummer van het rund worden hierbij vermeld.

1. Kies je pakket!

Je kiest het gewenste pakket,  5% of 10%  of een veelvoud daarvan (bijvoorbeeld samen met je buren?). Je plaatst je bestelling en doet een vaste deelbetaling.

Je ontvangt van ons een email zodra de koe in zijn geheel is verkocht.

2. De koe wordt geslacht

Pas wanneer de koe volledig is verkocht, wordt deze geslacht door onze vaste slachterij. Het vlees krijgt de tijd om te rijpen en wordt na de rijping in porties gesneden en vacuüm verpakt in makkelijk te gebruiken porties. Op de verpakking is een sticker aangebracht met wat er in het pakketje zit.

3. Verpakken

Als het vlees gesneden is en vacuüm verpakt, is het klaar om te worden opgehaald! We kiezen voor vers vacuüm (dus niet alvast diepgevroren) verpakt zodat je het eenvoudig in je diepvriesvak kunt bewaren. Op -18 graden Celsius kun je het vlees ongeveer een jaar bewaren.

Prijs per kilo geslacht gewicht

Het geslachte gewicht van een koe is het gewicht waarop de boer wordt afgerekend. Hierbij zitten ook botten. Je betaalt dus als klant het vlees én de botten!

De botten “vallen” af en het vlees blijft over. Je ontvangt dus alleen het vlees.

Waarom doen we dit op deze manier?

Niemand kan van tevoren zeggen hoe zwaar een koe exact is en hoeveel pakketten van een vast aantal kilo’s te maken zijn. Daarom houden we deze manier aan. We verdelen het geslacht gewicht over de kopers en iedereen betaalt naar rato.

Per type koe geven we aan wat het geschatte “verlies” (zoals botten) is, zodat je weet wat je ongeveer mag verwachten.

Voorbeeld

Geslacht gewicht: 350 kilo á 9 euro per kilo

Nettogewicht vlees na verlies botten ongeveer: 245 kilo

een pakket van 10% is dus 24,5 kilo en kost dan € 12,86 de kilo.

Het gewicht van de koe is niet eerder te wegen dan op de dag van slachten.

Op het moment dat het rund is geslacht en we het geslacht gewicht weten, ontvang je van ons een e-mail met de verrekening van je aanbetaling en het totaalbedrag. Zodra je het restbedrag hebt voldaan, kun je je pakket ophalen!