cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Waar staan onze koeien?

Schotse hooglanders?

We krijgen vaak de vraag of onze runderen ook de Schotse Hooglanders zijn die in alle natuurgebieden lopen. Het is logisch dat deze gedachte in je opkomt, de Schotse Hooglander is namelijk een bekende verschijning in veel natuurgebieden in Nederland. Onze Hereford-runderen wonen ook in deze gebieden. Ze zoeken zelf naar hun eten, kunnen zichzelf goed redden en zijn gewend aan wandelaars en fietsers.

Onze Hereford runderen komen net als de Schotse Hooglanders uit Groot-Brittannië. Er zijn alleen twee belangrijke verschillen. De Hereford komt uit Ierland, niet uit Schotland en ze zijn over het algemeen groter dan de Schotse Hooglanders. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben is dat ze beide rundersoorten zijn met een dikke huid en wintervacht. Hierdoor komen ze goed de winter door en zelf bij min 20 graden kalven de Schotse Hooglanders nog in Canada. In de zomer kan de dikke vacht wel een nadeel zijn, dan zijn de runderen vaak te vinden bij het water om af te koelen.

Schotse Hooglanders zijn pas sinds de jaren ´80 in Nederland. Steeds vaker zie je Hereford-runderen in natuurgebieden grazen. De Hereford-runderen van Vlees van Ons lopen het hele jaar buiten. Ze eten het gras (100% grasgevoerd vlees) en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied.

Natuurlijk opgroeien
Daar staan wij voor

Schotse Hooglanders zijn pas sinds de jaren ´80 in Nederland. Steeds vaker zie je Hereford-runderen in natuurgebieden grazen. De Hereford-runderen van Vlees van Ons lopen het hele jaar buiten. Ze eten het gras en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied.

Ze groeien dus in hun eigen natuurlijke tempo en zijn antibiotica vrij. Dit garandeert de hoge kwaliteit vlees. Als je dit vergelijkt met de bio-industrie dan scheelt het veel, want voor onze runderen is geen soja of graan nodig. Hierdoor is de milieubelasting ook een stuk lager. Zo zorgen we voor de beste opbrengst en verse producten. Vlees van Hereford-runderen is dus een uitstekende keuze.