Wat is een scharrelvarken varkenshaas?
De varkenshaas is het meest malse stukje vlees van een varken. Het vlees komt oorspronkelijk uit de rug van het varken en behoort voorzichtig klaar gemaakt te worden. De varkenshaas is het lekkerst wanneer deze rosé gegeten wordt en hiervoor moet het vlees niet te lang gebakken worden. De varkenshaas blijft zo heerlijk mals voor bij de maaltijd. Je bereid de varkenshaas voorzichtig in de pan of op de barbecue. De varkenshaas van Vlees van Ons wordt per 2 stuks verpakt van ieder 200 gram van het heerlijkste malse varkensvlees.
Eerlijk vlees
Vlees Van Ons heeft een varkensboerderij gevonden die onze visie op eerlijk vlees deelt en enthousiast de samenwerking met ons aan gaat. De boer op deze boerderij leeft voor zijn dieren en voor het in goed evenwicht houden van de natuur. Zijn zgn. Pietrain (vlees)varkens eten onbewerkt voer. Puur zonder streken!
Goed leven
Zoals voor al ons vlees geldt, komt ook ons varkensvlees van dieren die volgens ons een goed leven hebben gehad. Ze hebben geen lange transporten ondergaan, zijn veel buiten geweest of liggen binnen in hun ruime stal. Dit alles om het dier zo min mogelijk stress mee te geven. De smaak van vlees wordt immers bepaald door wat het dier zelf gegeten heeft en de ontspanning waarin het dier heeft geleefd.