cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Surf en turf van de barbecue

Surf en turf staat voor het combineren van vlees en vis in één gerecht. Dit keer, heerlijk van de barbecue. Probeer het nu zelf en lees het recept!

 

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Bereiding op de BBQ 10 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Pers 1 teen knoflook en voeg deze samen met de olijfolie en gamba’s in een bakje, meng het goed door elkaar en marineer het minimaal voor 30 minuten.

Voor de knoflookboter pers 1 knoflook en voeg deze toe aan de boter. Klop dit flink door elkaar waarna het bewaard kan worden in de koelkast.

Laat de varkenshaas op kamertemperatuur komen en voeg net voordat het op de grill gaat wat peper en zout aan alle kanten. Schroei het vlees dicht aan alle zijdes en bak deze daarna indirect verder voor ongeveer 10 tot 15 minuten zodat het nog een klein beetje rosé vanbinnen is (Dit mag best rose zijn, is het wit dan is het te gaar en kans op uitdroging).

Wijzelf doen dit nu op het oog maar met een kerntemperatuurmeter (kern 60 graden) weet je zeker dat het goed is. Pak de varkenshaas even in aluminiumfolie zodat het vocht weer terug in het vlees kan.

Grill de gamba’s in 3 – 4 minuten gaar en haal ze van de gril. Snij de varkenshaas in stukken en leg deze op een bord, leg de gamba’s er bij en doe overal een beetje knoflookboter op.

Eet smakelijk!

 

 

 

Scharrelvarken Varkenshaas – 2 stuks

Op voorraad
15,50

Roomboter – 250 gram

Op voorraad
5,95

Scharrelvarken Haaskarbonade – 250 gram

Op voorraad
7,02