cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Runderstoof

Ik maak deze gerechten graag in de snelkookpan, maar op zondag zet ik ze ook op het  fornuis voor de zalige lucht die dan in huis hangt.

Bereiding

  • Bereiding 3,5 uur

Ingrediënten

  • 1 hachee
  • 2 el roomboter
  • 2 laurierbladen
  • 1 tl tijm
  • 30 g tomatenpuree
  • 2 wortels in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in dunne reepjes gesneden
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50 ml rode wijn
  • 400 ml runderbouillon peper en zout

BEREIDING 

  • smelt de roomboter in de pan 
  • smoor de kruiden zachtjes 
  • zet dan het vuur hoger en braad de runderpoulet rondom bruin aan voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken 
  • voeg de groenten toe en laat ook deze even meebakken, blijf roeren blus af met de rode wijn en bouillon 
  • voeg de tomatenblokjes en cherrytomaten toe 
  • laat het geheel gedurende 3-4 uur op laag vuur pruttelen met deksel op de pan breng als laatste op smaak met peper en zout 

als je wilt kun je altijd indikken met het glutenvrije bindmiddel

 

Ik maak deze gerechten graag in de snelkookpan, maar op zondag zet ik ze ook op het  fornuis voor de zalige lucht die dan in huis hangt. 

  • In het filmpje keukenapparatuur kunt zien hoe de verschillende ‘pannen’ werken,  maar het principe is gelijk. Ook een ‘gewone’ pan laat je best heet worden, alvorens je  boter toevoegt, om spetteren tegen te gaan. Aanbraden in de snelkookpan doe je op  stand SAUTÉ. 
  • Doe het vlees dan in porties aanbraden, zodat de temperatuur van de pan niet tezeer  zakt en je je vlees niet aanbraad, maar kookt. Je gaat straks pas stoven. Aanbraden  zorgt ervoor dat het vlees vlot wordt dichtgeschroeid, waardoor alle vocht behouden  wordt. Door vervolgens de tomatenpasta kort mee aan te fruiten haal je het zuur van  de tomaat eruit qua smaak. 
  • Afblussen met rode wijn en bouillon. 

Copyright – ECHT LEVEN DOOR ECHT ETEN – Charlotte Van Loo 

  • Wanneer je alles in de pan hebt gedaan, gaat de deksel erop. Op het fornuis duurt het  3-4 uur, in de snelkookpan zet ik hem op het toepasselijke programma, check  hiervoor jouw snelkookpan of multicooker en het boekje dat erbij geleverd is. 
  • En dan breng je je gerecht op smaak. Op smaak brengen doe je met zout en evt. een  scheutje citroensap. Waarom als laatste? Dan proef je het het beste. Stel je kookt in  jouw stoof nog een lekkere ossobucco bot mee, dan wil je alle mineralen hier ook  uittrekken en dat lukt je niet als er al zout in de pan zit! 

Waarom? 

Het toverwoord is osmose. Je wilt de mineralen uit de botten in de soep halen. Wanneer je  reeds mineralen (zout) hebt toegevoegd tijdens het pruttelen, komen er veel minder uit de  botten, omdat het water reeds verzadigd is met mineralen. 

Ik hoop dat jij net zo geniet van deze verwarmende runderstoof als ik! 

Smakelijk!

 

Bottenbouillon van runderbotten – 500ml

Niet op voorraad
12,95
Gehakt Rund

Hachee – 500 gram

Niet op voorraad
12,95
Zuivel

Roomboter – 250 gram

Niet op voorraad
6,95