Van boer naar consument
Dat wij het ontzettend belangrijk vinden dat al ons vlees natuurlijk is, is iets wat we duidelijk met onze klanten communiceren. Naast dat staan wij ook voor het lokaal grootbrengen van de dieren. Daarom zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk schakels zitten tussen de boer en de consument. Wij zorgen voor vlees rechtstreeks van de boer.
Het productieproces van graangevoerd vlees omvat gewoonlijk de volgende stappen:
Slachten: Wanneer de dieren klaar zijn voor verwerking, worden ze naar een slachthuis gestuurd, waar ze meestal verdoofd en vervolgens gedood worden.
Distributie: Het vlees wordt vervolgens gedistribueerd naar verschillende detailhandelaren en groothandelaren, die het verkopen aan supermarkten en andere verkooppunten.
Tijdens dit proces kan het vlees ook verschillende behandelingen ondergaan om de smaak, textuur en houdbaarheid te verbeteren, zoals injecties met smaakstoffen, malsmakers of conserveringsmiddelen.
Bij ons gaat het productieproces er als volgt aan toe:
In tegenstelling tot graangewassen vlees wordt grasgevoerd vlees niet onderworpen aan behandelingen zoals injecties met smaakstoffen, vermalingsmiddelen of bewaarmiddelen, omdat de smaak en textuur van grasgevoerd vlees al duidelijker en smaakvoller is.
Wij willen zo transparant mogelijk zijn naar onze klanten toe en werken dan ook het liefst met boeren en organisaties die hier hetzelfde in staan. Vandaar dat wij ervoor kiezen om zo min mogelijk schakels aan het proces toe te voegen. Zo gaan we voor het meest pure en eerlijke vlees. Wil je meer weten over ons natuurlijke vlees?