cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Van boer naar consument

Eerlijk vlees

Dat wij het ontzettend belangrijk vinden dat al ons vlees natuurlijk is, is iets wat we duidelijk met onze klanten communiceren. Naast dat staan wij ook voor het lokaal grootbrengen van de dieren. Daarom zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk schakels zitten tussen de boer en de consument. Wij zorgen voor vlees rechtstreeks van de boer.

Normale gang van zaken

Het productieproces van graangevoerd vlees omvat gewoonlijk de volgende stappen:

  • Fokken: Boeren fokken dieren in voederbakken of afgesloten ruimten waar ze een dieet krijgen dat voornamelijk bestaat uit granen, zoals maïs en sojabonen. Verder krijgen ze nog enkele supplementen toegediend om ervoor te zorgen dat ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

 

  • Slachten: Wanneer de dieren klaar zijn voor verwerking, worden ze naar een slachthuis gestuurd, waar ze meestal verdoofd en vervolgens gedood worden.

  • Verwerking: De dieren worden vervolgens verwerkt tot verschillende stukken vlees, die worden gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid voordat ze worden verpakt en verzonden naar supermarkten, groothandelaren en andere detailhandelaren.

 

  • Distributie: Het vlees wordt vervolgens gedistribueerd naar verschillende detailhandelaren en groothandelaren, die het verkopen aan supermarkten en andere verkooppunten.

Tijdens dit proces kan het vlees ook verschillende behandelingen ondergaan om de smaak, textuur en houdbaarheid te verbeteren, zoals injecties met smaakstoffen, malsmakers of conserveringsmiddelen.

Zo min mogelijk schakels

Bij ons gaat het productieproces er als volgt aan toe:

  • Landbouw: Onze grasgevoerde dieren worden gehouden op weiden en mogen grazen op een verscheidenheid aan grassen en andere planten. Deze landbouwmethode vereist meer land dan de graanteelt, omdat de dieren ruimte nodig hebben om te grazen en te foerageren. Landbouwers die grasgevoerde dieren houden, kunnen hun weiden ook afwisselen om het land te laten rusten en regenereren.

 

  • Slachten: Wanneer de dieren klaar zijn voor verwerking, worden ze naar een slachthuis gestuurd, waar ze verdoofd en vervolgens gedood worden.
  • Verwerking: De dieren worden vervolgens verwerkt tot verschillende stukken vlees, die worden gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid voordat ze worden verpakt en opgeslagen.

 

  • Distributie: Het vlees wordt gedistribueerd naar de consument als er een bestelling geplaatst wordt.

In tegenstelling tot graangewassen vlees wordt grasgevoerd vlees niet onderworpen aan behandelingen zoals injecties met smaakstoffen, vermalingsmiddelen of bewaarmiddelen, omdat de smaak en textuur van grasgevoerd vlees al duidelijker en smaakvoller is.

Wij willen zo transparant mogelijk zijn naar onze klanten toe en werken dan ook het liefst met boeren en organisaties die hier hetzelfde in staan. Vandaar dat wij ervoor kiezen om zo min mogelijk schakels aan het proces toe te voegen. Zo gaan we voor het meest pure en eerlijke vlees. Wil je meer weten over ons natuurlijke vlees?