Automatic Buffalo Turds

BBQ Nerds kwam met een heerlijke snack die je eigenlijk niet mag missen tijdens elke barbecue sessie. De Atomic Buffalo Turds it is!

Velen kennen deze heerlijke snack al, wel uit de frituur in plaats van de barbecue. De jalapeno poppers! Ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds in Amerika maar dan van de barbecue. Waar de ABT vandaan komt is ons niet bekend, wel is het een klassieke snack onder barbecue fanaten. Deze heerlijke snacks zijn er in veel variaties en daarom laten wij de  BBQ Nerds – Automatic Buffalo Turds hier zien.

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding op de bbq: 20 – 30 minuten.
Barbecue temperatuur: 170- 190 graden indirect

Per 6 stuks:

  • 3 Grote jalapeno’s
  • 6 plak gerookte spek
  • 6 flinke lepel Kruiden roomkaas
  • 6 plakken kaas of een repen cheddar
  • Voorgebakken runder chipolata worstjes.

In plaats van jalapeno’s is het ook heerlijk met normale paprika en heb je geen chipolata worstjes meer? Gebruik dan gehakt en kruiden naar keuze.

Voorbereiding

Steek de barbecue aan met twee zones en met een keteltemperatuur van 180 graden, dit mag ook iets hoger of lager zijn.

Snij de jalapeno door de helft zodat je twee halve jalapeno’s krijg. Haal de pitten uit de pepers en wil  je alles extra scherp voeg deze toe aan de kruiden kaas. Indien je het zonder al scherp genoeg vind dan kan je de pitten weggooien. Vul de pepers met de kruidenkaas en top het af met de kaas of cheddar en Chipolata worstje, is deze te groot snij deze dan in plakjes.. Rol de spek om de gevulde peper en indien nodig kan je het vastzetten met een bamboe prikker.

Bereiding

Grill de pepers eerst direct af zodat je een mooi krokante spek krijgt, begin met de open binnen kant naar beneden. Na ongeveer 5  minuten mogen ze omgedraaid worden en na 10 minuten mogen ze op de indirecte zone om verder warm te worden. Laat ze ongeveer 10 minuten op de indirecte zone waarnaar de Automatic Buffalo Turds direct geserveerd kunnen worden.

 

TIP: Er zit gesmolten kaas in dus het kan warm zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *