cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Onze werkwijze

Gezamenlijk een koe kopen? Ontdek onze werkwijze

1.Kies je pakket

Als eerste kiest je het gewenste pakket. Je kan kiezen uit 2,5%, 5%, 10% of een veelvoud daarvan. Via een e-mail krijg je bericht zodra de koe in zijn geheel verkocht is. In welke maand het rund wordt geslacht staat op de website vermeld.

3. Verpakken

Als het vlees gesneden en vacuüm verpakt is, staat het klaar om opgehaald te worden. We kiezen voor vers vacuüm verpakt en diepgevroren zodat je het eenvoudig in je diepvriesvak kunt bewaren. Met een temperatuur van -18 graden celsius kan je het vlees ongeveer een jaar bewaren.

2. De koe wordt geslacht

Pas wanneer de koe volledig is verkocht, wordt deze geslacht door onze vaste slachterij. Het vlees krijgt de tijd om te rijpen en wordt na de rijping in porties gesneden en vacuüm verpakt. Op de verpakking staat om welk gedeelte van het dier het gaat.

4.Bezorgen

Voor de bezorging kiezen wij voor een ingevroren methode. Het pakket ontvang je dan ongeveer anderhalve week na de verwachte slachtdatum. Het bezorgmoment stemmen we af met onze vervoerder Vers & Fijn. Zo hoef je niet een hele dag thuis te blijven om op je pakket te wachten.

Hoe wordt de prijs berekend?

Van tevoren is het niet mogelijk om te zeggen hoe zwaar een koe exact is en hoeveel pakketten je van een vast aantal kilo’s kan maken. Het gewicht van de koe is niet eerder te wegen dan op de dag van het slachten. Hierdoor houden we de volgende manier aan:

  • Het gewicht waar je voor moet betalen is het geslachte gewicht. Dit betekent dat je betaalt voor zowel het vlees als de botten.
  • Je ontvangt alleen het vlees. We verdelen het bedrag van het geslachte gewicht over de kopers en iedereen betaalt naar rato.
  • Per type koe geven we aan wat het geschatte ‘verlies’ is. Hierbij moet je denken aan de botten en niet bruikbare stukken vlees. Door deze inschatting weet je beter wat je van het pakket mag verwachten.

Op het moment dat het rund geslacht is en we het geslachte gewicht weten, ontvang je van ons een e-mail met de verrekening van je aanbetaling en het totaalbedrag. Zodra je het restbedrag hebt voldaan, wordt het pakket verstuurd.