cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

Onze werkwijze

Gezamenlijk een koe kopen? Ontdek onze werkwijze

1.Kies je pakket

De eerste stap is het kiezen van je pakket. Je kan kiezen uit 7.5, 14.5 of 30 kg.

 

3. Verpakken

Als het vlees gesneden en vacuüm verpakt is, staat het klaar om opgehaald te worden. We kiezen voor vers vacuüm verpakt en diepgevroren zodat je het eenvoudig in je diepvriesvak kunt bewaren. Bij een temperatuur van -18 graden kan je het vlees ongeveer een jaar bewaren.

2. Het vee wordt geslacht

Het vee wordt geslacht door een plaatselijke slachterij. Zo houden we het transport zo kort mogelijk en voorkomen we stress bij de dieren. Het vlees krijgt de tijd om te rijpen en wordt daarna in porties gesneden en vacuüm verpakt.

4.Bezorging

Voor de bezorging kiezen wij voor een ingevroren methode. Het pakket ontvang je dan ongeveer anderhalve week na de verwachte slachtdatum. Het bezorgmoment stemmen we af met onze vervoerder Vers & Fijn. Zo hoef je niet een hele dag thuis te blijven om op je pakket te wachten.

Hoe wordt de prijs berekend?

Van tevoren is het niet mogelijk om te zeggen hoe zwaar een koe exact is. Daarom weten we niet precies hoeveel pakketten je van een vast aantal kilo’s kan maken. Het gewicht van de koe is niet eerder te wegen dan op de dag van het slachten. Daarom houden we de volgende werkwijze aan:

  • Het gewicht waar je voor moet betalen is het geslachte gewicht. Dit betekent dat je betaalt voor zowel het vlees als de botten.
  • Je ontvangt alleen het vlees. We verdelen het bedrag van het geslachte gewicht over de kopers en iedereen betaalt naar rato.
  • Per type koe geven we aan wat het geschatte ‘verlies’ is. Hierbij moet je denken aan de botten en niet bruikbare stukken vlees. Door deze inschatting weet je beter wat je van het pakket mag verwachten.

Op het moment dat het rund geslacht is en we het geslachte gewicht weten, ontvang je van ons een e-mail met de verrekening van je aanbetaling en het totaalbedrag. Zodra je het restbedrag hebt voldaan, wordt het pakket verstuurd.