cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Low and slow pulled beef

Pulled beef, een naam uit de BBQ wereld die we al kennen en vroeger waarschijnlijk al bij oma aten. Heerlijk draadjesvlees!

BBQ Nerds heeft daarom de low and slow versie voor op de BBQ bedacht.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten
  • Bereiding op de BBQ +/- 6 uur
  • Speciale benodigdheden Gietijzeren pan met deksel/dutch oven, rookhout appel

Ingrediënten

  • 1,5 kg sucadelap grasgevoerd
  • 2 bosuien / lente uien
  • 1 grote rode ui
  • 1 grote gele ui
  • 400 gr tomaten blokjes uit blik of pak
  • 500 ml bouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Dry rub naar keuze

Voorbereiding

Bereid de barbecue voor met 2 zones en een keteltemperatuur van 125 tot 135 graden.

Smeer het stuk vlees in met de 2 eetlepels mosterd en strooi daarna de dry rub goed in en masseer dit in het vlees. Leg het stuk vlees even apart buiten de koeling en wacht tot de gewenste temperatuur bereikt is van de barbecue.

Snij de bosui in ringen en de andere uien in halve ringen en doe deze in een apart bakje. Snij de knoflook fijn en doe deze ook in een apart bakje.

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de gewenste kerntemperatuur is bereikt mag het rookhout op de kolen en leg je het vlees op de indirecte zone van de barbecue. Steek een probe van de kerntemperatuur meter in het vlees en sluit de deksel. Laat de deksel dicht zitten en laat het stuk vlees voor 2 uur roken.

Na 2 uur mag de deksel open en zet je de dutch oven op de directe zone boven de kolen met wat olie in de pot. Braad heel even de uien aan en doe vervolgens de knoflook hierbij en bak deze maximaal 1 minuut mee, zorg ervoor dat dit niet aanbrand.

Doe vervolgens de bouillon in de dutch oven en de bouillon mag alvast voorverwarmd zijn om het proces te versnellen. Wanneer dit kookt mag de tomaten hieraan toegevoegd worden samen met de bosui en suiker. Roer alles goed door elkaar tot het een mooie saus geworden is.

Pak het stuk vlees van de barbecue en leg het bovenop de saus, het zakt vanzelf wel in de saus. Zet de dutch oven op de gewenste plek van de barbecue en laat de klep open. De deksel van de dutch oven mag wel op de pot maar de deksel van de barbecue hoeft niet dicht tenzij dit gewenst is. Om het proces te versnellen en makkelijk beheerst te houden zou je de deksel wel kunnen sluiten, wij gaan hier alleen niet voor.

Laat het nu sudderen (niet koken) tot het makkelijk uit elkaar te trekken is met twee vorken. Dit kan ongeveer 4 tot aan 6 uur duren voordat het vlees dit bereikt heeft. Wanneer dit het geval is mag je het vlees uit de pan halen en deze in een aparte bak leggen om vervolgens het vlees uit elkaar te trekken. Dit kan met de hand, vork of speciale meat claws. Laat de dutch oven op de barbecue staan om het vocht wat in te laten koken. Doe vervolgens het uit elkaar getrokken vlees terug in de pan en het is klaar om op tafel gezet te worden.

Pulled beef is heerlijk bij wat aardappelpuree en doperwten maar ook heerlijk op een broodje met wat coleslaw.

Eet smakelijk!

Rund Steak Stoof

Sukadelap Grasgevoerd – 350 gram

Op voorraad
9,95
Rund Steak

Biefstuk Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
12,95
Rund Steak

Haasbiefstuk Grasgevoerd – 2 stuks van 165 gram

Op voorraad
19,95