De Duitse worst is een bekend stukje vlees op onze barbecue. Om deze niet uit het beeld te laten verdwijnen bedacht BBQ Nerds dit recept om deze braadworst naar een hoger level te kunnen brengen dan we gewend zijn. Daar kwam het tripel biertje om de hoek kijken en in combinatie van een low and slow garing is ons recept geboren. Deze heerlijke braadworst gegaard in tripel bier is ideaal voor in de zomer!
Snij de knoflook teen fijn en de ui grof in stukken. Snij de 4 augurken in blokjes en doe dit in een schaaltje en leg het alvast in de koeling. Kook de zuurkool voor 15 minuten en spoel deze af en zet deze afgedekt in de koeling. Haal de saucijs uit de koeling en laat deze alvast op kamer temperatuur komen samen met het bier. Het bier hoeft ook niet in de koeling aangezien het verhit gaat worden.
Bereid de barbecue voor en zet alvast de gietijzeren skillet of dutch oven op het rooster boven de kolen (direct). Wanneer de kerntemperatuur van 120 graden is bereikt mag de roomboter in de pan en laat deze smelten. Wanneer de boter voor de helft gesmolten is mogen de uien in de pan gaar deze langzaam tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit deze even aan en voeg dan de eerste kwart van het bier toe samen met de saucijzen. Voeg nu om de 5 minuten een 1/4 deel van het flesje in de pan en zet de pan op de indirecte zone. Laat het uiteindelijk 2,5 uur garen en roer af en toe door de pan.
Na 2,5 uur garen mogen de saucijzen uit de pan gehaald worden en de pan weer naar de directe zone boven de kolen. Haal de augurk en zuurkool uit de koeling en laat de rest van het vocht in de pan nu doorkoken tot er een saus ontstaat, deze saus hoeft niet heel dik te zijn. Haal de pan van het vuur als deze saus klaar is. Snij de bolletjes in en doe er wat zuurkool en augurk op, leg de saucijs hier boven en en top het af met wat saus.
Eet smakelijk!