cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Broodje worst met tripel bier

Deze heerlijke braadworst gegaard in tripel bier is ideaal voor in de zomer!

Bekijk het recept!

 

De Duitse worst is een bekend stukje vlees op onze barbecue. Om deze niet uit het beeld te laten verdwijnen bedacht BBQ Nerds dit recept om deze braadworst naar een hoger level te kunnen brengen dan we gewend zijn. Daar kwam het tripel biertje om de hoek kijken en in combinatie van een low and slow garing is ons recept geboren. Bekijk hier hoe BBQ Nerds deze langzaam in tripel bier gegaarde braadworst maakt en het is op elke BBQ te maken.

Voor dit recept kan je ook prima de worsten uit het vleespakket gebruiken maar snij bij het opdienen de worsten pas in delen.

Bereiding

  • Voorbereiding 10 minuten.
  • Marineren n.v.t.
  • Bereiding op de bbq 3.5 uur
  • Barbecue temperatuur 120 keteltemperatuur met twee zones
  • Benodigdheden skillet, Dutch oven of een aluminium bak

Ingrediënten

  • Ingrediënten zijn gebaseerd op 4 broodjes worst.
  • 4 bolletjes of puntjes
  • 4 braadworsten (Wij hadden zelfgedraaide worst)
  • 1 knoflookteen
  • 1 grote ui
  • 1 fles tripel bier naar keuze (33cl)
  • 50 gram roomboter gezout
  • 4 augurken
  • zuurkool (gewicht naar keuze)

Voorbereiding

Snij de knoflook teen fijn en de ui grof in stukken. Snij de 4 augurken in blokjes en doe dit in een schaaltje en leg het alvast in de koeling. Kook de zuurkool voor 15 minuten en spoel deze af en zet deze afgedekt in de koeling. Haal de braadworst uit de koeling en laat deze alvast op kamer temperatuur komen samen met het bier. Het bier hoeft ook niet in de koeling aangezien het verhit gaat worden.

Bereiding op de barbecue

Bereid de barbecue voor en zet alvast de gietijzeren skillet of dutch oven op het rooster boven de kolen (Direct). Wanneer de kerntemperatuur van 120 graden is bereikt mag de roomboter in de pan en laat deze smelten. Wanneer de boter voor de helft gesmolten is mogen de uien in de pan gaar deze langzaam tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en fruit deze even aan en voeg dan de eerste kwart van het bier toe samen met de braadworsten. Voeg nu om de 5 minuten een 1/4 deel van het flesje in de pan en zet de pan op de indirecte zone. Laat het uiteindelijk 2,5 uur garen en roer af en toe door de pan.

Na 2,5 uur garen mogen de braadworsten uit de pan gehaald worden en de pan weer naar de directe zone boven de kolen. Haal de augurk en zuurkool uit de koeling en laat de rest van het vocht in de pan nu doorkoken tot er een saus ontstaat, deze saus hoeft niet heel dik te zijn. Haal de pan van het vuur als deze saus klaar is. Snij de bolletjes in en doe er wat zuurkool en augurk op, leg de braadworst hier boven en en top het af met wat saus.