Rollade van bavette met rode pesto en kaas

Rollade van bavette met rode pesto en kaas

Bavette rollade BBQ Nerds

BBQ Nerds heeft weer een heerlijk recept bedacht met onze bavette.

Met een bavette kan je veel doen waaronder direct grillen, wij gaan er alleen dit keer weer wat anders mee doen namelijk een bavette rollade maken. We smeren de bavette in met een mengsel en rollen het daarna op om het vervolgens direct en in direct te bereiden. Bekijk hieronder hoe wij onze bavette rollade maken.

 

Ingrediënten & bereiding

Voorbereiding: 30 minuten.
Marineren: n.v.t.
Bereiding op de bbq: Zie kerntemperatuur
Barbecue temperatuur: 50 – 60 kerntemperatuur
Benodigdheden: Rookchuncks kers, Slagers touw of bamboe prikkers

Wat hebben we nodig

  • Peper en zout
  • Bavette 500 gram of meer

Mengsel

  • 8 lepels rode pesto
  • 150 gram Cheddar kaas
  • 150 gram Grana Padano
  • 1 sjalot

Voorbereiding

Om een bavette te kunnen rollen is het gewenst dat deze ongeveer 1,5 cm dik is. Als het iets meer of minder is maakt dit niet veel uit, wij hebben er ook niet met een meetlint dit opgemeten. Mocht de bavette 3 cm of meer zijn dan gaan wij deze vlinderen. Dit is het snijden van het stuk vlees om het platter te krijgen, waardoor het vervolgens makkelijker is om op te rollen. 

 

Snij de sjalot klein en rasp de cheddar en grana padano. Kijk eerst hoe de draad loopt want als je het gaat oprollen moet het draad over de gehele lengte lopen, leg de bavette goed neer en spreid de rode pesto over de bavette en strooi vervolgens de sjalot, cheddar en grana padano over de rode pesto. Het mag een beste laag kaas zijn aangezien het al heel veel lijkt als het geraspt is. Strooi er nog wat peper en zout over het mengsel en het is klaar om opgerold te worden.

 

Rol vervolgens de bavette strak op en kijk nog een keer of de draad van link naar rechts loopt. Is dit niet het geval dan moet je de bavette draaien. Vervolgens bind je de bavette rollade met slagers touw op en indien je dit niet hebt doen bamboe prikkers het werk ook wel. Zorg wel dat je genoeg prikkers gebruikt zodat het stevig bij elkaar blijft.

 

Wanneer je de bavette direct gaat gebruiken mag het afgedekt buiten de koelast bewaard worden om op kamertemperatuur te komen. Bereid je de bavette rollade later, dan haal je deze een half uur voor gebruik uit de koelkast.

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de barbecue de temperatuur heeft bereikt van 150 graden mogen de kersen chuncks op de kolen en de bavette rollade op de indirecte zone gelegd worden. Wanneer de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt mag deze naar de directe zone om vervolgens aan 4 kanten af gegrild te worden tot de kerntemperatuur van 55 graden bereikt is. Haal de bavette van de barbecue en laat deze rusten voor 10 minuten.