Goede voeding
Goede voeding begint bij de basis. De juiste ingrediënten zorgen voor de hoogste kwaliteit. De botten die wij gebruiken zijn van grasgevoerde koeien. Dit zorgt voor een grote hoeveelheid mineralen en omega-3-vetzuren.
Bereiding van onze bottenbouillon
Het maken van bottenbouillon (of bone broth) is niet moeilijk maar vraagt veel tijd*. Onze bouillon heeft 72 uur op een zacht vuur gestaan om alle kracht uit de botten te halen. Het resultaat is geconcentreerde bouillon.
waarom bone broth als gezond wordt beschouwd:
- Nutriënten en mineralen: Bone broth bevat diverse voedingsstoffen en mineralen, zoals calcium, magnesium, fosfor, siliconen, zwavel en andere sporenelementen. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor de gezondheid van botten, tanden, huid en nagels.
- Collageen: Het koken van botten en bindweefsel leidt tot de afgifte van collageen, een eiwit dat een belangrijke bouwsteen is voor de huid, gewrichten, pezen en kraakbeen. Sommige mensen geloven dat het consumeren van collageenrijke voedingsmiddelen kan bijdragen aan een gezonde huid en gewrichten.
- Aminozuren: Bone broth bevat verschillende aminozuren, waaronder glycine en proline, die belangrijk zijn voor veel lichaamsfuncties, zoals de productie van collageen, ontgifting en het behoud van een gezond spijsverteringsstelsel.
- Gut health: Het gelatine-gehalte in bone broth kan bijdragen aan de gezondheid van de darmen. Sommige mensen geloven dat het drinken van bone broth gunstig kan zijn voor de darmwand en kan helpen bij aandoeningen zoals het lekkende darm syndroom.
- Ontstekingsremmende eigenschappen: Sommige componenten in bone broth kunnen ontstekingsremmende eigenschappen hebben, wat gunstig kan zijn voor mensen met ontstekingsgerelateerde aandoeningen.