cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Het leven van de schapen

Het belang van een goed leven

Grasgevoerd schapenvlees is afkomstig van schapen die een dieet hebben dat voornamelijk bestaat uit gras en andere plantaardige voedingsmiddelen. Ze leven vrij in de natuur en zorgen op deze manier ook zelf voor hun voedsel. Het toedienen van extra voer gebeurt dus niet. Zo wordt ervoor gezorgd dat het vlees op de meest natuurlijke manier geproduceerd wordt. Dat de dieren een goed leven hebben gehad proef je dan ook zeker terug in de smaak van het vlees.

Voedzamer vlees

Grasgevoerd schapenvlees wordt vaak beschouwd als voedzamer dan schapenvlees van graangevoerde dieren. Dit komt voorname omdat het dieet van de dieren dus erg veel verschilt van elkaar.

Grasgevoerde schapen eten een natuurlijk dieet van vers gras, kruiden en andere planten. Dit dieet bevat meer voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, geconjugeerd linolzuur (CLA) en vitamine E. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart, de hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

CLA is een type gezond vet dat in verband wordt gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, verbeterde immuunfunctie en verminderde ontsteking. Vitamine E is een antioxidant die het lichaam helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Aan de andere kant krijgen schapen die met granen worden gevoed een dieet dat vaak rijk is aan granen, zoals maïs en soja, die goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar zijn dan vers gras. Hoewel dit dieet de dieren kan helpen snel in gewicht toe te nemen, bevat het vaak minder voedingsstoffen dan gras en is het vlees over het algemeen rijker aan verzadigd vet.

Groeiende belangstelling

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is er een groeiende belangstelling voor grasgevoerd schapenvlees. Dit komt doordat grasgevoerde schapen vaak worden gezien als een meer duurzame en milieuvriendelijke optie in vergelijking met graangevoerde schapen. Dit komt doordat grazen op gras minder energie en middelen vergt dan het verbouwen en verwerken van graan voor diervoeder. Grasgevoerde schapen hebben ook een lagere koolstofvoetafdruk dan graangevoerde schapen.

Verder is de consument zich steeds meer bewust van de gezondheidsvoordelen van de consumptie van grasgevoerde dierlijke producten, waaronder schapenvlees. Zoals eerder vermeld, bevat grasgevoerd schapenvlees doorgaans meer gezonde voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en CLA.

Tot slot geven steeds meer mensen de voorkeur aan de smaak en textuur van grasgevoerd schapenvlees. Grasgevoerd schapenvlees heeft namelijk een sterkere, uitgesproken smaak. Hierdoor is het malser. Dit is ook dankzij het natuurlijke dieet en de lichaamsbeweging van het dier.

Overheerlijke gerechten

Hoe je het grasgevoerde schapenvlees het beste kan verwerken in overheerlijke gerechten, lees je op onze receptenpagina. We bieden een uitgebreid vleesassortiment aan om verschillende gerechten mee te maken. Er is keuze tussen lamsvlees en schapenvlees. Daarnaast is er nog de optie om een half schaap of heel schaap te bestellen. Je kan je bestelling dus helemaal eigen maken!