cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

Schenkel grasgevoerd – 2 kilo

28,00

Product wordt geconditioneerd en diepgevroren bij jou thuisbezorgd.

Schenkel grasgevoerd.

Runderschenkels zijn platte schijven gezaagd uit de bovenpoot. Ze bestaan uit merg en been met vlees.

Inhoud: 2000 gram

Op voorraad

Gratis verzending vanaf €125
Vlees wordt diepgevroren geleverd
100% natuurlijk vlees
Levermomenten op donderdag, vrijdag & zaterdag
  • Inhoud
  • Specificaties

Wat is een schenkel?

De schenkel komt uit de bovenpoot van een rund. Je herkent de schenkel meteen aan het bot in het midden van het vlees. De schenkel wordt vaak gebruikt bij een heerlijke stoofschotel zonder het bot of om een sterke bouillon van te maken. De schenkel is namelijk erg geschikt om bouillon van te trekken door het merg dat in het bot van het vlees zit. Het merg geeft de bouillon extra kracht mee waardoor de bouillon extra lekker en sterk van smaak wordt. Hoe langer de schenkel gebruikt wordt om bouillon van te laten trekken hoe krachtiger de smaak en hoe lekkerder de soep vaak is. De schenkel is echt werkvlees van een rund waardoor het vlees een stevige structuur heeft. Daardoor heeft het vlees vaak even tijd nodig om lekker zacht te worden waarna je kunt genieten van heerlijke volle smaaksensatie. Ervaar het zelf en maak een krachtige soep of heerlijke stoofschotel met de schenkel.

Heerlijk bij

Natuurlijk zijn ze heerlijk in de soep. Ze geven bouillon een krachtige smaak. Maar je kunt ze ook gebruiken voor smakelijke wildschotels. Het merg is in rauwe toestand stevig en bleekroze van kleur. Maar is het merg eenmaal gaar dan is het zacht en beige. De sterke rundersmaak die de schenkels afgeven komt met name van het bot en het merg.

De schenkel wordt verpakt per stuk. Hierop is vermeld wanneer de koe is geslacht en de houdbaarheidsdatum. Vlees van een grasgevoerde rund is veel rijker aan omega 3-vetzuren (dit zit namelijk in gras). Deze vetzuren zorgen voor een goede ontwikkeling en groei van onze hersenen, versterken ons immuunsysteem en dragen bij aan een goede werking van bloedvaten en ons hart.

Verzending

Het vlees gaat diepgevroren in de isolatiezak en de zak gaat vervolgens in een doos.

Onze runderen

Onze Herefords worden gefokt in Zwolle en ingezet in natuurprojecten zoals bijvoorbeeld in Hardenberg bij natuurgebied de Zwiese. Ze kunnen hier vrij rondlopen en grazen op natuurweiden. Een bijzonder mooi en puur ras dat perfect geschikt is voor onze belofte “Vlees zonder streken”. Het grazen op natuurweiden en de basiskenmerken van het ras zorgen voor een mals en fijn gemarmerd stuk vlees. Deze runderen worden niet afgemest op stal en worden niet bijgevoerd en zijn dus 100% grasgevoerd.

Puurheid

100% natuurlijk vlees

Kenmerk vlees

Grasgevoerd rundvlees

Leefconditie runderen

Lokaal grootgebracht (Hardenberg en Zwolle)

Conditie vlees

Zonder kunstmatige toevoegingen

Stoof

Stooflap Grasgevoerd – 350 gram

Op voorraad
6,65
Steak

Biefstuk Grasgevoerd – 350 Gram

Niet op voorraad
7,50

Tartaar Grasgevoerd – 200 gram

Op voorraad
4,95