cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Boeuf bourguignon

Stel je voor: het is een koude winterdag, de kaarsen branden, en vanuit de keuken komen de meest heerlijke geuren je tegemoet. Je hebt vrienden of familie uitgenodigd voor een avond vol gezelligheid, en wat staat er op het menu? Een klassieke Boeuf Bourguignon, een gerecht dat symbool staat voor de rijke en robuuste smaken van de Franse keuken. Dit is niet zomaar een stoofpot, maar een meesterwerk dat geduld, liefde en vooral tijd nodig heeft om tot zijn volle glorie te komen. Terwijl de rode wijn langzaam pruttelt en het malse vlees alle smaken opneemt, heb jij de tijd om te ontspannen en te genieten van goed gezelschap. En het mooiste van alles? Dit gerecht wordt alleen maar beter naarmate het langer suddert. Dus schenk een goed glas wijn in, zet een mooi Frans muziekje op, en laat je huis zich vullen met de betoverende aroma’s van een echte culinaire klassieker.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Bereiding 3 tot 4 uur

Ingrediënten

  • 800 gram riplappen
  • 250 gram Scharrelvarken Speklappen fijn gesneden
  • 5-6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 gram bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 250 gram wortelen, in plakjes gesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • ½ liter stevige rode wijn (bijvoorbeeld uit de Languedoc-Roussillon)
  • 2 uien, grof gesneden
  • 250 gram kastanje champignons (of minder, als je niet zo van champignons houdt)
  • 100 ml tomatenpuree
  • Een klontje roomboter
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zeezout (naar smaak)
  • 1 laurierblad extra voor de kruidenmix
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels, grof geplet

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Snijd de speklappen fijn en de riblappen in blokken van ongeveer 4-5 cm. Smelt een klontje boter in een grote braadpan op middelhoog vuur en bak de speklappen tot ze mooi bruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.

Vlees aanbraden: Voeg de riblappen in porties toe aan de pan en bak ze rondom bruin in het vet van de speklappen. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.

Groenten bakken: Doe in dezelfde pan de gesneden uien, knoflook, bleekselderij en wortelen. Bak ze zachtjes aan tot de uien glazig zijn.

Tomatenpuree en wijn: Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en roer goed door. Blus het geheel af met de rode wijn. Laat de wijn rustig pruttelen, maar niet koken.

Kruiden toevoegen: Doe het vlees en de speklappen terug in de pan. Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, oregano, geplette peperkorrels en het zeezout toe. Giet het water erbij, zodat alles net onder staat. Breng langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 3-3,5 uur zachtjes sudderen met het deksel op de pan.

Saus binden: Controleer na 3 uur of het vlees mooi mals is. Als de saus nog te dun is, los dan de maïzena op in een klein beetje water en roer het door de saus om deze in te dikken. Voeg de champignons toe en laat nog eens 30 minuten zachtjes koken.

Serveren: Serveer de Boeuf Bourguignon met vers stokbrood of aardappelpuree. Garneer eventueel met wat verse tijm of rozemarijn.

Vlees Voordeelpakket:

Op voorraad
Oorspronkelijke prijs was: €212,00.Huidige prijs is: €192,95.

Runderbouillon van Grasgevoerde Koeien: Een Gezonde Keuze

Op voorraad
12,95
Rund Steak Stoof

Riblap Grasgevoerd – 500 gram

Op voorraad
10,95

Scharrelvarken Speklap – 2 stuks

Op voorraad
7,50