cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Automatic Buffalo Turds

Velen kennen deze heerlijke snack al. De Jalapeno poppers, ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds! Bekijk het recept hier!

De jalapeno poppers! Ook wel bekend als Atomic Buffalo Turds in Amerika maar dan van de barbecue. Waar de ABT vandaan komt is ons niet bekend, wel is het een klassieke snack onder barbecue fanaten. Deze heerlijke snacks zijn er in veel variaties en daarom laten wij de  BBQ Nerds – Automatic Buffalo Turds hier zien.

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Bereiding op de bbq 20 – 30 minuten.
  • Barbecue temperatuur 170- 190 graden indirect

Ingrediënten

Per 6 stuks:

3 Grote jalapeno’s

6 plakken gerookte spek

6 flinke lepels Kruiden roomkaas

6 plakken kaas of een repen cheddar

Voorgebakken runder chipolata worstjes.

1 gesnipperde ui

Spaanse peper zonder zaadjes

In plaats van jalapeno’s is het ook heerlijk met normale paprika.

Heb je geen chipolata worstjes meer? Gebruik dan gehakt en kruiden naar keuze.

Voorbereiding

Steek de barbecue aan met twee zones en met een keteltemperatuur van 180 graden, dit mag ook iets hoger of lager zijn.

Snij de jalapeno door de helft zodat je twee halve jalapeno’s krijg. Haal de pitten uit de pepers en wil  je alles extra scherp voeg deze toe aan de kruiden kaas. Indien je het zonder al scherp genoeg vind dan kan je de pitten weggooien. Vul de pepers met de kruidenkaas en top het af met de kaas of cheddar en Chipolata worstje, is deze te groot snij deze dan in plakjes.. Rol de spek om de gevulde peper en indien nodig kan je het vastzetten met een bamboe prikker.

Bereiding

Grill de pepers eerst direct af zodat je een mooi krokante spek krijgt, begin met de open binnen kant naar beneden. Na ongeveer 5  minuten mogen ze omgedraaid worden en na 10 minuten mogen ze op de indirecte zone om verder warm te worden. Laat ze ongeveer 10 minuten op de indirecte zone waarnaar de Automatic Buffalo Turds direct geserveerd kunnen worden.

Let op: Er zit gesmolten kaas in dus het kan warm zijn.

Scharrelvarken ontbijtspek – 250 gram

Niet op voorraad
4,95
Bekijk product