cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €99

Chimichurri saus

Deze heerlijke saus is perfect voor op steaks, kip maar ook in salades. Bekijk hem hier!

 

Het mooie weer is weer aanwezig en het is tijd om de barbecue of de grill aan te steken. BBQ Nerds heeft weer een goed idee om eens wat anders dan mayo of ketchup te gebruiken. Namelijk Het bekende groene sausje wat uit de Argentijnse keuken komt. Chimichurri saus it is, en is heerlijk op steaks, kip maar ook in salades. BBQ Nerds gebruikt het altijd bij een T-bone steak.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten
  • Benodigheden Meng kom of bak, snijplank, mes en een lepel.

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels oregano
  • 2 eetlepels bieslook
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • Spaanse peper zonder zaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Snij de oregano, bieslook, bladpeterselie in grove stukken en snij de knoflook en ui fijn. Haal de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze ook fijn. Voeg nu alle ingrediënten in een kom of bak en hutsel alles goed door elkaar. Laat het nu minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan voordat je het gebruikt.

De Chimichurri saus is in de koeling ongeveer 2 tot 3 weken houdbaar. Voor gebruik roer de Chimichurri even door elkaar want het kan zijn dat de olijfolie gaat drijven.