cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Moink balls van de BBQ

Tijd voor een echte klassieker op de barbecue. Moink Balls! Lees hier hoe je ze maakt.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Bereiding op de BBQ 1,5 uur

Ingrediënten

Voorbereiding

Doe het gehakt, kaas en dry rub in een schaal en meng dit goed door elkaar. Draai hier nu balletjes van met een gewicht van ongeveer 35 gram. Draai na het draaien van de balletjes nu spek om de balletjes heen, de balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn met spek. Blijven het spek niet om de gehaktballetjes? Gebruik dan een prikker om het te verstevigen.

Leg de moink balls nu in de koelkast voor minimaal een half uur en in de tussentijd kan je de barbecue aansteken.

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur van 110 – 120 graden is bereikt kunnen de moink balls indirect op de bbq geplaatst worden.  Wanneer de moink balls een kerntemperatuur hebben van 60 graden (1 uur) dan kan je ze lakken met de barbecue saus en terug op indirecte zonde van de barbecue. Bij een kerntemperatuur van 70 graden (20 – 30 min) mogen de balls van de barbecue.

Serveer de moink balls warm of koud en gebruik als optie de bbq saus als dip.

Eet smakelijk!

Gehakt

Rundergehakt Grasgevoerd – 333 g

Op voorraad
5,85

Scharrelvarken ontbijtspek – 250 gram

Op voorraad
11,70

Scharrel varkensgehakt – 333 gram

Op voorraad
5,36

Scharrelvarken Hamlap – 2 stuks

Op voorraad
6,27