cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Steak tartaar van Hollands rund met melba toast en Parmezaanse kaas

Een topklassieker als voorgerecht; de steak tartaar. Met als basis de heerlijke grasgevoerde kogelbiefstuk van Vlees van Ons. En dit alles is bereid binnen een handomdraai!

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten
  • Bereiding in de oven 5 minuten

Ingrediënten

  • 330 gr kogelbiefstuk grasgevoerd
  • 9 melba toastjes
  • 1,5 liter tomatenketchup
  • 1,5 nori vel
  • 75 gr parmezaanse kaas
  • 450 gr gemengde sla
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepels sojasaus
  • 1,5 snufjes peper
  • 1,5 snufjes zout
  • 3 eetlepels truffelmayonaise

Voorbereiding

Leg het vlees voor de bereiding kort in de vriezer zodat het licht is aangevroren. Pak alvast een rasp en zorg ervoor dat je oven voorverwarmd is op 150 graden. Om de tartare in een mooie ronde vorm te maken kan je ervoor kiezen om een kookring te gebruiken als je deze in de keuken hebt.

Bereiding in de oven

Snijd de biefstuk in dunne plakken. Snijd deze plakken in hele fijne, dunne reepjes. Snijd daarna het vlees in ragfijne blokjes en doe in een kom.

Leg de melba toastjes op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel van de olijfolie, peper en zout en bak 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Meng het vlees met 2 eetlepels van de olijfolie, peper, zout en 1 tl tomatenketchup. (Tip: gebruik een glazen of plastic kom, het vlees kan namelijk een ijzer smaak krijgen wanneer je een stalen- of rvs kom gebruikt.)

Snijd de geroosterde melba toastjes samen met de nori fijn tot een mooie crunch.

Zet de kookring op een bord en vul deze met het vlees (reken ongeveer 60 gram per persoon voor een voorgerecht). Druk het vlees lichtjes aan met de achterkant van een lepel.

Verdeel de crunch over het vlees.

Rasp de parmezaanse kaas erover en leg de steak tartaar in zijn geheel op een nieuw bord voor een nette opmaak.

Leg een aantal mooie slablaadjes bovenop het gerecht. (Tip: haal de blaadjes eerst door de olijfolie zodat ze mooi glimmen.)

Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel sojasaus en schenk deze rondom het gerechtje.

Serveer de steak tartaar eventueel met een halve eetlepel truffelmayonaise.

Eet smakelijk!

Steak

T-Bone Grasgevoerd – 500 gram

Op voorraad
14,50

Entrecote Grasgevoerd – 250 Gram

Op voorraad
10,95
Steak

Bavette Grasgevoerd – 333 Gram

Op voorraad
9,50
Stoof

Braadlap Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
8,95