cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Alle voordelen van grasgevoerd vlees

Ben jij al op de hoogte van de vele voordelen van grasgevoerd vlees?

Vlees dat 100% natuurlijk en beter voor je gezondheid is. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar het bestaat echt. Sterker nog, al het vlees dat wij, Vlees van Ons, aanbieden is 100% natuurlijk. Daar komt nog bij dat ons rundvlees ook volledig grasgevoerd is. Ontzettend veel redenenen dus waarom grasgevoerd vlees zo goed voor je is. Om wat meer uitleg te geven over hoe deze voordelen nou precies werken hebben we hieronder alles even voor je op een rijtje gezet. Geloof ons, nadat je dit gelezen hebt wil je alleen maar grasgevoerd vlees op je bord.

Minder vet en calorieën

Dat er minder vet in grasgevoerd vlees zit is alleen al te zien aan de mindere marmering. Minder vet in een product betekent automatisch minder calorieën. Daarnaast bevat grasgevoerd minder verzadigde vetzuren. Er bestaan namelijk twee typen verzadigde vetzuren die een nadelig effect hebben op je cholesterolspiegel. Dus door het kiezen van een grasgevoerde optie kan het cholesterolniveau beter worden gereguleerd.

CLA vetzuren

CLA is een bepaald type van enkelvoudig onverzadigd vet met grote gezondheidsvoordelen. Het reguleert de insulinegevoeligheid, de glucosespiegel en heeft cardiovasculaire voordelen aangezien het de hoge bloeddruk verlaagt. Gras zorgt voor gezonde pH-waarde en daarmee ben je ervan verzekerd dat er in het vlees van Vlees van Ons een hogere aanwezigheid van CLA zit. Alleen maar mooi meegenomen.

Enzymen met een antioxiderende werking

Een ander voordeel van grasgevoerd vlees is dat het meer enzymen met antioxiderende werking bevat. Deze enzymen bestrijden de vrije radicalen in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld proteïnen beter in je op kan nemen. Wat deze enzymen nog meer doen, is het vlees beschermen tijdens het bakken. Hier kunnen namelijk oxiderende vetten (vrije radicalen) bij vrijkomen door de hoge temperaturen. Zowel goed voor jou als voor het vlees dus.

Optimale omega-6 tot omega-3 ratio

Het is van groot belang dat wij als mensen genoeg vetten binnen krijgen. Gezonde vetten, enkelvoudige onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten. Een van de meest essentiële vet typen zijn de meervoudige onverzadigde omega-3 en omega-6 vetzuren. Het is essentieel om deze in je voeding te hebben zitten, aangezien ons lichaam dit niet zelf aan kan maken. In grasgevoerd vlees zit de perfecte balans van beide vetzuren.

Zowel vitamine A als E

Dat vitamines belangrijk zijn voor onze gezondheid is niet iets nieuws. Maar dat grasgevoerd vlees extra vitamine A bevat is een extra reden om daarvoor te kiezen. Vitamine A zorgt namelijk voor een gezond zicht, botsterkte, voortplanting, immuniteit en verschillende cellulaire functies. Daarnaast heeft het een beschermende werking als sterke antioxidant. Een grasgevoerd dier slaat namelijk zeven keer meer vitamine A op in zijn weefsel dan een graangevoerd dier. Daarnaast zit er ook significant meer vitamine E in grasgevoerd vlees, wat ervoor zorgt dat de houdbaarheid van het vlees wordt verlengt. Op deze manier blijven de omega-3-vetzuren beter behouden. Een win-win situatie dus.

Ontzettend gezond

Kort gezegd zitten er dus alleen maar voordelen van het eten van grasgevoerd vlees. Het is ontzettend nutriëntrijk en bevat veel goede stoffen. We hebben je van tevoren gewaarschuwd. Als je dit eenmaal weet dan is er geen weg meer terug. Ontzettend gezond en bovenal ontzettend lekker!