cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Eén met de Natuur: Charlotte Van Loo

Wat dat betekent, daar moest ik op een harde manier achter komen!

Ik leefde gezond, kocht bio vlees en groenten, kookte meestal zelf en genoot van een drankje en een hapje. We hadden een snoeplade en frisdrank kwam ook in huis voor het gezin.

Maar jongens! Omdat ik geen kinderen meer wilde en hormonale anticonceptie altijd heel erg nare gevolgen voor me had gehad (lichamelijk en emotioneel), liet ik mij steriliseren op mijn 40e. Met gloednieuwe en non-invasieve ‘veertjes’ die binnen 5 minuten in mijn eileiders geplaatst werden. Ik huppelde letterlijk naar buiten na de ingreep en was zo blij!

Te mooi om waar te zijn!

Fast forward 5 jaar later werden die krengen er operatief inclusief mijn eileiders uitgehaald, want ze waren ingegroeid. Mijn hele verhaal lees je in mijn boek en in mijn instagram highlight, maar laat ik zo zeggen: ik had een harde leerschool nodig in wat ‘echte gezondheid’ betekent.

Want bio kopen is niet gelijk aan gezond. Biologische geraffineerde zonnebloemolie in koekjes (en bijna alle andere verpakte zaken) is niet gezond. Smaakmakers en een bak suiker (ook als ze biologisch zijn) ook niet. Bio vlees uit de supermarkt is nog steeds gevoerd met soja en granen en dat zijn gewoon dikmakers en hormoonverstoorders. “Vrije uitloop kippen” betekent dat de kippen naar buiten kunnen, maar niet dat ze per sé de hele dag gezellig buiten in het bos scharrelen.

Inmiddels schreef ik een boek over echte voeding en gezondheid en deel ik mijn ervaringen en inzichten met jullie, on- en offline. En zo ben ik in de afgelopen jaren in contact gekomen met ontzettend inspirerende mensen, zoals Robert, van Vlees van Ons.

Dit bedrijf verkoopt fantastisch grasgevoerd vlees en heeft een speciale plaats in mijn hart, omdat we hun vlees in ons restaurant gebruikten. De samenwerking met hen was niet alleen professioneel, maar ook inspirerend.

 

Natuurgebieden: de sleutel tot stressvrije koeien

Waarom is het zo belangrijk dat de koeien van ‘Vlees van Ons’ in natuurgebieden leven? Het antwoord is simpel en logisch. Koeien die hun leven in deze natuurlijke omgeving doorbrengen, ervaren veel minder stress. Dit komt doordat ze vrij rondlopen in een uitgestrekt natuurgebied, waar ze toegang hebben tot natuurlijk water en geen kunstmatige bijvoeding nodig hebben.

Deze levenswijze stelt de koeien in staat om in hun eigen tempo te groeien, volledig in harmonie met de natuur.En dat is van belang voor hun gezondheid, maar ook die van jou! In het vlees van deze koeien zitten namelijk ontzettend veel heel goed opneembare voedingsstoffen!

Een unieke benadering van dierenwelzijn

Bij ‘Vlees van Ons’ draait alles om de gezondheid en het welzijn van de dieren. De koeien worden niet bijgevoerd, maar zorgen zelf voor hun voeding, wat resulteert in een langzame, natuurlijke groei.

Wanneer de tijd rijp is, worden de koeien geslacht in een nabijgelegen slachterij. Dit minimaliseert stress, omdat de dieren niet lange afstanden hoeven af te leggen. Elke koe wordt zorgvuldig gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het dier gezond is en niets mankeert voordat het vlees wordt verwerkt.

De Voordelen van Natuurlijke Voeding

Want wat de natuur voor koeien kan betekenen, met alle kruiden die ze in het natuurgebied kunnen eten, dat is voor ons mensen ook een onuitputtelijke bron van ondersteuning voor onze gezondheid. Lijkt het jou interessant om hier eens met mij over te praten, stuur me gewoon een bericht via Instagram of mail me.

Het is fascinerend hoe de natuur alles biedt wat we nodig hebben om gezond te blijven. Denk aan kruiden zoals kamille voor ontspanning, munt voor spijsvertering en kurkuma voor ontstekingsremming. Deze natuurlijke remedies zijn door de eeuwen heen bewezen effectief en worden nog steeds gebruikt in moderne gezondheidstoepassingen.

Een inspirerende groei

Het is fantastisch om te zien hoe het bedrijf van Robert, de oprichter van ‘Vlees van Ons’, de afgelopen jaren is gegroeid. Zijn toewijding en passie voor dierenwelzijn en kwaliteit hebben het bedrijf enorm doen groeien. Terecht!  Dit heeft niet alleen geresulteerd in uitzonderlijk vlees, maar ook in een duurzamere en ethisch verantwoorde manier van produceren.

Dat is een parallel van mijn leven geworden. Passie voor welzijn van mens en dier om zo op een mooie manier een met de natuur te worden en zo te kunnen genieten van wat deze ons te bieden heeft. Weten hoe je bepaalde producten uit de natuur zo in je keuken gebruikt dat ze jou ook dienen.

Ons nieuwe leven in Spanje

Na de verkoop van ons restaurant, zijn mijn man Ralph en ik naar Spanje verhuisd. Hier wonen we nu op een prachtig stukje grond met eigen water uit een bron en irrigatiewater uit de bergen. De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt op ons land en er is al veel bereikt. Toch ligt er nog veel werk in het verschiet voor de komende jaren.

Ondanks onze verhuizing naar Spanje, blijven Ralph en ik verbonden met Nederland. Ik heb mijn boek ‘Echt Leven door Echt Eten’ geschreven, waarin ik jou op een toegankelijke manier laat kennis maken met de basis van wat een goede gezondheid is én hoe je dat zelf kunt toepassen.

Van Herstel naar Passie

Na mijn gezondheidsuitdaging, inmiddels alweer 13 jaar geleden, moest ik hard op zoek om mijn leven terug te krijgen. De reguliere gezondheidszorg kon mij niet meer verder helpen, en zo heb ik lange tijd heel veel onderzoek en studies gedaan. Deze ervaringen en kennis heb ik gebundeld in een mooie hardcover, die inmiddels toe is aan de derde druk!

Daarnaast heb  ik mijn passie voor essentiële oliën omgezet in een dagelijkse business, waarin ik anderen begeleid om de kracht van deze wonderflesjes te ontdekken en inzetten. Ik doe dit met hart en ziel voor inmiddels 60 gezinnen en heb een team met een prachtig platvorm achter mij staan.

 

TOT Slot,

‘Vlees van Ons’ is een inspirerend voorbeeld van hoe dieren- en mensenwelzijn én kwaliteit hand in hand kunnen gaan. Hun grasgevoerde vlees uit natuurgebieden is niet alleen gezond, maar draagt ook bij aan een stressvrij leven voor de dieren en jouw gezondheid. Ik ben dankbaar voor de samenwerking die we hebben gehad en de connectie die blijft bestaan.

Met gezonde groet, Charlotte Van Loo

 

Instagram: https://www.instagram.com/charlotte_van_loo/

Website: www.fincatiniso.com