cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Een scharrelkip is de lekkerste kip

Het meest duurzame en innovatieve kippenbedrijf

Ons kippenvlees komt van pluimveebedrijf Veldhoeve Kip uit Albergen. Ze zijn gestart in 1930 en waarborgen vanaf het eerste moment de kwaliteit van de meest gezonde en lekkerste kip. In 2015 gooiden Marc en Annet ten Velde het roer volledig om en zijn te getransformeerd tot het meest duurzame en innovatieve kippenbedrijf van Nederland. Een echt familiebedrijf waar kippen geen antibiotica of groeiversnellers krijgen. Daar staan wij als Vlees van Ons natuurlijk volledig achter.

Ons eigen sterke kippenras

In 2016 heeft het bedrijf met een gecontroleerde keten een eigen kippenras opgezet. De Twentse Blauwe. De eieren worden op het terrein gelegd en uitgebroed. De kuikens krijgen alle tijd om te groeien en hebben alle ruimte om langzaam groot te worden. Ze houden ze zo lang mogelijk op een plek, wat voor veel rust zorgt bij de dieren. Pas als ze naar de slacht gaan, verlaten ze het bedrijf voor de eerste keer. Een reguliere kip is dan al minimaal vier keer verplaatst van locatie. Dit maakt Veldhoeve uniek en verantwoord. Ze werken op een duurzame manier.

Goede voeding en vitamines

Voor garantie van een hoogstaande kwaliteit kip zijn de schakels van het ei tot de kip essentieel. De belofte die Veldhoeve doet is dat de kip 100% antibiotica vrij en coccidiostatica vrij is. Om ervoor te zorgen dat ze hier aan kunnen voldoen beheren ze alles zelf. Zo weten ze zeker dat ouderdieren ook nooit behandeld zijn met antibiotica De bedrijfskolom is volledig traceerbaar, doordat de kippen dus op de boerderij blijven. Ze worden goed verzorgt en krijgen voldoende vitaminen en mineralen.

 

Zelf kiezen

Een blije kip is een lekkere kip, daar geloven we in. En de Veldhoeve gelukkig ook. Zo hebben zowel de kuikens als de kippen genoeg ruimte op de boerderij om rustig rond te scharrelen. Het is ook niet voor niets dat deze kip uitgeroepen werd tot Smaakmaker. Een van de heerlijkste en meest eerlijke streekproducten van de provincie Overijssel.

Alle tijd en ruimte

Bij Vlees van Ons ben je dus verzekerd van eerlijk vlees. Doordat de scharrelkippen op een natuurlijke manier gehouden worden bevorderd dit de weerstand van de dieren. Dit helpt bij de stimulatie van de goede darmbacteriën en de bescherming van de darmen. Zo ondersteunt het ook het immuunsysteem en werkt het als preventie voor darmstoornissen. Verder is het zo dat het voer van de scharrelkippen puur natuur zijn, zonder toevoegingen. Met lokaal geproduceerd vlees en de beste leefomgeving maken we Nederland een stukje beter.

 

Inmiddels enthousiast geworden over het heerlijke vlees van onze scharrelkippen?