cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Unieke smaakervaring van Grasgevoerd Wagyu vlees uit Wijhe

In de wereld van verfijnd vlees is Wagyu een naam die synoniem staat voor luxe en ongeëvenaarde smaak. Wat dit Japanse runderras echter nog specialer maakt, is wanneer het wordt grootgebracht op een dieet van gras in de weelderige weilanden van Wijhe in Overijssel. Grasgevoerd Wagyu vlees uit deze regio is niet alleen een culinaire traktatie, maar vertegenwoordigt ook een toewijding aan duurzaamheid en kwaliteit.

Het Wagyu runderras

Wagyu, dat letterlijk “Japanse koe” betekent, staat wereldwijd bekend om zijn uitzonderlijke marmering en de intense, smaakvolle ervaring die het vlees biedt. De runderen worden traditioneel grootgebracht in Japan, maar steeds vaker worden ze ook elders ter wereld gefokt. Een bijzondere variant is het grasgevoerde Wagyu, waarvan de unieke kenmerken verder worden versterkt wanneer de dieren grazen in de vruchtbare weiden van Wijhe.

Gezondheidsvoordelen van grasgevoerd vlees

Grasgevoerd vlees staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het bevat doorgaans minder verzadigde vetten en een hoger gehalte aan gezonde omega-3-vetzuren en antioxidanten dan zijn graan-gevoede tegenhanger. Bovendien draagt het bij aan een duurzamere veehouderij, omdat het minder afhankelijk is van intensieve graanteelt.

Weelderige weiden van Wijhe

Wijhe, gelegen in het schilderachtig landschap van Overijssel met groene weiden en heldere beekjes, biedt de ideale omgeving voor het grootbrengen van Wagyu-runderen. Het milde klimaat en de overvloedige natuurlijke hulpbronnen zorgen ervoor dat de dieren kunnen gedijen op een dieet van gras, wat resulteert in vlees van topkwaliteit.

Duurzame praktijken

De boer streeft naar duurzame landbouwpraktijken. De nadruk ligt op het behoud van de natuurlijke balans in het ecosysteem en dit zorgt ervoor dat de grazende runderen bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit. Dit draagt niet alleen bij aan de kwaliteit van het vlees, maar ook aan het behoud van de prachtige omgeving.

De smaakbeleving

Grasgevoerd Wagyu onderscheidt zich door zijn unieke smaakprofiel. Het vlees is mals en sappig, doordrenkt met de subtiele smaken van het verse gras dat de runderen hebben geconsumeerd. De intense marmering zorgt voor een smeltende textuur en een rijke, boterachtige smaak die elke culinaire fijnproever zal waarderen.

Culinaire ervaring

Grasgevoerd Wagyu vlees is niet zomaar een culinaire ervaring; het is een samensmelting van traditie, duurzaamheid en verfijning. Het is een eerbetoon aan de natuurlijke pracht van Wijhe en een voorbeeld van hoe hoogwaardig vlees gepaard kan gaan met respect voor het milieu.

Voor fijnproevers die streven naar een ongeëvenaarde smaakbeleving, biedt dit unieke product een reis naar de essentie van gastronomisch genot.

Wil je ook genieten van grasgevoerd Wagyu vlees van Nederlandse bodem? Bekijk het Wagyu pakket.

Meer lezen over ons?

Lees het verhaal van Vlees Van Ons. Vlees zonder streken, 100% eerlijk!

Koeien in de wei