cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Het leven van onze runderen

Het beste leven voor onze dieren

We vinden het ontzettend belangrijk dat al onze dieren een goed leven hebben. Want alleen dan kunnen we de beste kwaliteit vlees aan onze klanten leveren. Daarom nemen we je graag mee in een kijkje achter de schermen, om te laten zien hoe onze runderen heerlijk vertoeven langs de oevers van de Vecht.

Waar komen ze vandaan?

Al het rundvlees dat we bij Vlees van Ons aanbieden komt van Hereford runderen. Deze dieren komen oorspronkelijk uit het zuidwesten van Engeland, maar zijn inmiddels een van de meest voorkomende soort ter wereld. In Nederland worden ze vaak ingezet voor extensieve veeteelt. Dit betekent dat de runderen vrij in de natuurlijk kunnen lopen, wat bij Vlees van Ons een van de belangrijkste eisen is.

Van kalf tot koe

Koeien zijn groepsdieren, daarom is het des te belangrijker dat kalfjes zo lang mogelijk bij hun moeder blijven. Net als mensen hebben koeien overoxytocine in hun lichaam, dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Daarom leven alle kalfjes minimaal acht maand bij hun moeder bij Vlees van Ons. Soms zelf een heel jaar. Dit doen we zodat ze rustig en geleidelijk afscheid kunnen nemen. Het Hereford ras is een zelfstandige soort. Typerende eigenschappen zijn hun kalmte en dat ze fysiek sterk zijn. Hierdoor kunnen ze probleemloos buiten blijven staan. Zowel in zomer als in de winter. Want door de dikke vacht die het dier heeft is de kou geen probleem.

Zelf bepalen waar ze gaan en staan

Onze runderen hebben de volledige vrijheid als het gaat om de ruimte waarin ze verblijven. Ze hebben een weidegang van 365 dagen per jaar en lopen dus het hele jaar buiten. Ook zijn ze volledig aangewezen op de natuur waarin ze leven en worden dan ook alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied. De voeding die ze binnenkrijgen is puur natuur en bestaat vooral uit gras met daarnaast planten en bloemen die in de gebieden rondom de natuurmonumenten groeien. 100% grasgevoerd dus. Hierdoor kunnen ze zelf bepalen waar ze willen staan, liggen of lopen. De natuur haar gang laten gaan, zoals het hoort. Zo zorgen we voor het meest pure en smaakvolle vlees op de markt!

Zoals de natuur het bedoeld heeft

Bij Vlees van Ons ben je dus verzekerd van puur en mals vlees. Antibioticavrije runderen met meer gezonde omega-3 vetten. Zo garanderen we alleen maar het beste kwaliteit vlees waar vanaf begin tot eind liefdevol is omgegaan met dier en natuur. Zo proberen we voor verandering te zorgen binnen de bio-industrie. Met lokaal geproduceerd vlees en controle over het hele proces maken we Nederland een stukje beter.

Inmiddels zin gekregen in een heerlijk stuk grasgevoerd vlees?