cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Broodje rosbief recept met truffelmayonaise

Bij vlees van ons snappen we dat ons heerlijke vlees vaak gebruikt wordt voor heerlijke avondmalen, maar wist je dat je met heel veel producten van ons ook je lunch kan voorzien van unieke lekkernijen? Daarom hebben wij voor jullie een heerlijk maar basic recept voor een broodje rosbief. Dit broodje draait volledig om de kwaliteit van de ingrediënten. De malsheid van de rosérode rosbief wordt perfect aangevuld door de romige, aardse smaak van truffelmayonaise. Een handje rucola voor frisheid, een paar kappertjes voor een ziltige kick, en dunne plakjes Parmezaanse kaas om het helemaal af te maken. Het zuurdesembrood geeft een stevige basis, maar de ster van dit gerecht is zonder twijfel de rosée rosbief. Dit is geen doorsnee broodje; dit is genieten op hoog niveau.

Bereiding

  • Voorbereiding Haal de rosbief een paar minuten van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Dit brengt de smaken nog beter naar voren.
  • Brood Snijd het zuurdesembrood in mooie, stevige sneetjes. Je kunt het licht roosteren voor een extra bite, maar dat is geen must.
  • Beleggen Begin met een royale laag truffelmayonaise op beide sneetjes brood, dat maakt hem net wel net even wat lekkerder. Dit wordt de romige basis van je broodje.
  • Rosbief Beleg één, twee of drie sneetjes met de rosbief, persoonlijk vindt ik het broodje het lekkerst met vijf plakjes. Leg de plakken mooi uit, zodat ze elkaar overlappen en het hele broodje bedekken.
  • Topping Verdeel de rucola over de rosbief en strooi de kappertjes eroverheen. Leg de plakjes Parmezaanse kaas erop voor een subtiele zoutige smaak.
  • De finishing touch! Bestrooi met een snufje versgemalen peper en zeezout. Leg het tweede sneetje brood erop en snijd het broodje eventueel door midden voor een mooie presentatie.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes zuurdesembrood
  • 200 gram rosérode rosbief, dun gesneden
  • 4 eetlepels truffelmayonaise
  • 50 gram verse rucola
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 plakjes Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper en zeezout naar smaak

Serveeradvies

Dit broodje is perfect als lunch of als lichte avondmaaltijd. Combineer met een glas witte wijn of een frisse salade om het helemaal af te maken. De eenvoud van dit recept laat de kwaliteit van de ingrediënten spreken – precies zoals het hoort.

Smakelijk eten!

Rund Steak

Rosbief (grasgevoerd 500 gram)

Op voorraad
14,85