cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Gemarineerde Spareribs

Ervaar de ultieme BBQ-ervaring met deze smaakvolle, gemarineerde Spareribs! Ga aan de slag en geniet van de heerlijke smaken van de grill!

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Bereiding 360 minuten

Ingrediënten

  • 2 spareribs
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el honing (suikervrije holy hon)
  • 3 el BBQ saus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el italiaanse kruidenmix
  • zout en peper

Bereiding

Maak de marinade door de ketjap, honing, BBQ saus en kruiden toe te voegen aan een mengkom. Roer goed door. Smeer daarna de Spareribs goed in en leg ze in een ovenschaal. Schenk de rest van de marinade erover en dek af met huishoudfolie. Zet de spareribs voor een nachtje in de koelkast.

Steek de BBQ aan en leg bak beide kanten van de spareribs kort op direct vuur. Daarna leg je een stuk aluminiumfolie op de indirecte kant van de BBQ en daar leg je de spareribs op. Laat ze daar voor zeker 60 tot 90 minuten liggen. Tussendoor kun je ze nog een keer inkwasten met de marinade uit de schaal.

De spareribs zijn klaar als je ze met een vork makkelijk uit elkaar kunt trekken. Lukt dit nog niet? Laat ze dan nog 15-30 minuten langer indirect liggen. Het verschilt per BBQ / temperatuur.

Serveren met een lekkere salade of tijdens een BBQ met andere vleesjes en smeerseltjes.

Eet smakelijk!

Scharrelvarken Spareribs – 1 Streng

Niet op voorraad
12,45

Honing van de imker

Op voorraad
7,95