Geniet van dit ouderwets lekkere Franse stoofpotje!
Snijd het vlees in grote stukken. Je kan hiervoor zowel lamsvlees als schaapsvlees gebruiken.
Verhit vervolgens de boter in de pan en bak het vlees rondom bruin.
Pak een grote pan en verhit de olie hierin om de fijn gesneden ui in aan te fruiten.
Pers de tenen knoflook uit en voeg deze samen met de suiker hieraan toe. Laat dit geheel licht carameliseren en bestrooi met de bloem.
Voeg al roerend de kalfsfond en de wijn toe.
Maak een bouquet garni van de tijm, laurier, peterselie en rozemarijn en voeg dit aan het geheel toe.
Breng dit aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Verwijder de schil en de harde kern van de tomaten, snijd deze in blokken en voeg toe.
Schrap de wortelen af, snijd ze in grote stukken en voeg ze toe in de pan. Doe dit vervolgens ook met de meiknolletjes.
Snijd de sjalotten in vieren en voeg deze toe.
Voeg de aardappelen toe en breng het geheel voor 5 minuten aan de kook.
Neem het bouquet garni uit de pan, voet de doperwten toe en bestrooi het geheel met zout, peper en breng opnieuw aan de kook.
Laat dit vervolgens nog eens 5 minuten garen.
Eet smakelijk!