cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €125

Hachee met zoete aardappel

Met dit recept vult je keuken zich met de lekkerste geuren, hachee maken betekent urenlang genieten.

Bereiding

  • Slowcooker 6 uur
  • Bereiding 45 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr grasgevoerde riblappen
  • 3 Grote uien
  • 1 Klein blikje tomatenpuree
  • 1 Plak ontbijtkoek
  • 1 Runderbouillonblokje
  • 3 Kruidnagels
  • 2 Laurierblaadjes
  • 3 Theelepels Johannesbroodpitmeel
  • Roomboter
  • Zout
  • Peper
  • Paprikapoeder

Bereiding

Snijd de riblappen in gelijke blokjes en kruid deze met zout en peper.

Bak vervolgens de blokjes gaar, in roomboter, in de binnenpan van de slowcooker met.

Snijd de uien in grove stukken en bak deze vervolgens mee met het vlees.

Voeg hierna de kruidnagel, laurierblaadjes, tomatenpuree, het runderbouillonblokje en de paprikapoeder eraan toe.

Los de Johannesbroodpitmeel op in koud water en voeg al roerend toe aan geheel.

Voeg vervolgens 100 ml gekookt water toe.

Voor een rijkere smaak verkruimel een plak ontbijtkoek over de hachee.
Zet de slowcooker op high voor 6 uur.
Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagel.
Serveer met zoete aardappel, rijst of aardappelen.

 

Eet smakelijk!